BaNeFF 2017

BaNeFF je najveći filmski festival koji prikazuje filmove s Balkana i regiona u svetu, van poluostrva, piše u saopštenju organizatora.

“Ove godine širimo granice ka TRANS CINEMA NATION – zemljama, ljudima, filmovima koji se nalaze u Tranzitu – promenama i kretanju. Festival BaNeFF/TNC posmatra identitet, nezavisnost/zavisnost, promene u društvu i odnose u obrisima (ne)razumevanja, na jedan komični ili tragični način koristeći najtačniji filmski jezika. Festival posmatra takođe reke ljudi koji beže iz ili samo prolaze ove zemlje ne bi li našli uotpčište u obećanim zemljama Everopske unije i Zapada. Balkan su oduvek bila vrata Evrope. I baš ta Evropa koja koja se i sama nalazi u tranzitu na više planova, tu smo zastali da bi videli šta filmski stvaraoci rade i kako oni iz toga stvaraju filmove”, kaže za RTS Jelena Mila, glumica i osnivač festivala.

Sekcija TCN – Izlaz Evropa, traga za filmskim pričama koje nastaju na Balkanu i zemljama koje iako van Balkana, imaju sličnu sudbinu: Moldavija, Rusija, Mađarska, Češka. Naravno ostajemo verni filmskim staraocima s Balkana: iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Albanije, Grčke, Bugarske…

Gost će biti Nikola Kojo – reditelj i glumac u filmu Stado, Lazar Ristovskog – glumac i producent filma Dnevnik mašinovođe, Valerja Škirando iz filma Bataljon i Viki Reke producent filma iz Mađarske Its No’t The Time Of My Life.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.