Baba Mrazica obradovala poete

 

Udruženje Bečke poete, ovu godinu okončalo je sastankom užeg kruga članova kojima je iznenađenje priredila Katarina Marković u kostimu Baba Mrazice. Učinila je to gotovo na sedmu godišnjicu društva.

– Katarina zna da se ovakvim zabavama ne raduju samo mališani već i „velika deca“. Kao poklone dobili smo tortu i pice. Tako da smo ovu godinu pored svega što nas je sve zadesilo ipak zabavno okončali i to sve uz neophodnu distancu. Naš sastanak je završen uz kuvano vino, večeru i tortu, kao što dolikuje kraju godine iako nije bilo planirano unapred – kazala je Mirel Tomas, predsednica Bečkih poeta.

Zabavnoj večeri povodom božićnih praznika prisustvovali su još Marijan Makedonski, Zoran Radosavljević, Sandra Belmuš, Noemi Božinović i Vojislav Besedić.

Bečke poete su iskoristili i poslednju mogućnost pred treće zaključavanje u Austriji da se još jednom, pred kraj godine, druže, naravno uz poštovanje svih propisa. Tokom katoličkog Božića bile su na snazi popuštene korona mere koje su dozvoljavale okupljanje do 10 osoba.

Iako je pandemija korona virusa pokvarila brojne planove Bečke poete za ovu godinu. Ipak oni nisu dozvolile da im propadnu sva druženja i okupljali su se kada je to god bilo moguće.

– U decembru nam je i godišnjica na kojoj se pravi pregled svega što se dešavalo u toku godine, šta je bilo dobro i šta bi moglo bolje u narednom periodu. Ove godine su aktivnosti svedene na svega nekoliko i to sasvim umanjenih i simboličnih. Ali je važno javnosti predstaviti udruženje, ali i šta su Srbi, šta izdvaja našu bogatu književnost i sve to povezati sa svetskom književnošću. Sve to učiniti u jednom malom klubu kroz razna dešavanja veliki je poduhvat – zaključila je Mirel Tomas.

Donela poklone: Katarina Marković u kostimu Baba Mrazice

Etno-besede u januaru

– Mi smo u 2019. bili izdavači ukupno četiri knjige, dve zbirke Velibora Antanasijevića, jedne zbirke Živadinke Vajs i jedne zajedničke knjige pod naslovom „Nostalgija“. To će se i nastaviti u 2021. Pripremamo izdanje zbirke pesama „Za samo jedan kamen pod glavu“ čiji sam autor i neke druge promocije koje će biti održane po okončanju pandemije – najavila je Tomasova.

Krajem januara biće nastavljena Etno-beseda koja nije u potpunosti izvedena.

– U toku januara predstavićemo i naš program za novu sezonu. O tome smo sve dogovorili na poslednjem sastanku u ovoj godini – dodala je ona.

Чланак Baba Mrazica obradovala poete се појављује прво на Vesti online.

Original Article