Austrija i Srbija – kulturom do jačih veza

Manifestacija počinje 10. decembra u 19 sati (Klaviergalerie, Kaiserstraße 10, 1070 Wien) koncertom “Težina sveta”. To je prvi u nizu programa jačanja kulturnih veza ove dve zemlje, a izvanredni izvođači i kompozitori upriličiće jednistven događaj.

U subotu, 15. decembra u 19 sati (Klaviergalerie, Kaiserstraße 10, 1070 Wien), Prosvjeta poziva na promociju grada Niša, uz muziku sjajnog niškog basiste Nenada Vasilića i probrane specijalitete južne Srbije u saradnji sa Niškim kulturnim društvom i projektom “Vetrenjača”.

U nedelju, 16. decembra u 18 sati (Albin Hirsch Platz 1, 1110 Wien) predstaviće se stipendistkinja austrijskog projekta “Artists in residence”, talentovana književnica Aleksandra Mihajlović iz Srbije, a u saradnji sa prijateljima iz udruženja “Bečke poete”.

Novogodišnje slavlje

Kao i prethodnih sedam godina, osmi Prosvjetin “Srpski novogodišnji koncert u Beču” održaće se 13. januara. Gosti su svetske zvezde etno-muzike “Bilja Krstić i Bistrik”.

Kao i do sada, koncert će biti održan 13. januara u 19 sati, ovaj put u 15. bečkom okrugu – Velika sala (Kuća susreta)/Großer Saal, VHS (Haus der Begegnung.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.