Austrija i Srbija – kulturom do jačih veza

Manifestacija počinje 10. decembra u 19 sati (Klaviergalerie, Kaiserstraße 10, 1070 Wien) koncertom „Težina sveta“. To je prvi u nizu programa jačanja kulturnih veza ove dve zemlje, a izvanredni izvođači i kompozitori upriličiće jednistven događaj.

U subotu, 15. decembra u 19 sati (Klaviergalerie, Kaiserstraße 10, 1070 Wien), Prosvjeta poziva na promociju grada Niša, uz muziku sjajnog niškog basiste Nenada Vasilića i probrane specijalitete južne Srbije u saradnji sa Niškim kulturnim društvom i projektom „Vetrenjača“.

U nedelju, 16. decembra u 18 sati (Albin Hirsch Platz 1, 1110 Wien) predstaviće se stipendistkinja austrijskog projekta „Artists in residence“, talentovana književnica Aleksandra Mihajlović iz Srbije, a u saradnji sa prijateljima iz udruženja „Bečke poete“.

Novogodišnje slavlje

Kao i prethodnih sedam godina, osmi Prosvjetin „Srpski novogodišnji koncert u Beču“ održaće se 13. januara. Gosti su svetske zvezde etno-muzike „Bilja Krstić i Bistrik“.

Kao i do sada, koncert će biti održan 13. januara u 19 sati, ovaj put u 15. bečkom okrugu – Velika sala (Kuća susreta)/Großer Saal, VHS (Haus der Begegnung.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)