Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

 

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima „Prosvjetine škole srpskog jezika, istorije i kulture“ u Mostaru udzbenike za đake od prvog do osmog razreda osnovne škole, kao i sportske rekvizite za fizičko vaspitanje. U paketima su čitanke, radne sveske, lektira, udzbenici za srpski jezik, lopte za različite sportove, kao i komplet za stoni tenis.

„Uprava podržava dopunsku nastavu za srpsku decu iz Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona jer ona nemaju mogućnost da se obrazuju na maternjem jeziku. Želimo da deca razvijaju svest o srpskom jeziku, kulturi i istoriji i da se očuva kulturni identitet Srba na ovom području“, rekao je Gujon.

U okviru svoje radne posete Federaciji BiH, od 6. do 8. juna, Gujon je obišao Dnevni centar za decu i omladinu s posebnim potrebama udruženja „Moja nada“ u Nevesinju i poklonio laptop nastavnom osoblju i igračke prilagođene za decu s posebnim potrebama.

Arno Gujon se u Mostaru sastao s gradskim većnikom Mostara Veliborom Milivojevićem, članovima Koordinacije Srba i predstavnicima Srpske pravoslavne crkve. Obišao je i Srbe povratnike u naselju Baćevići, manastir Žitomislić iz 15. veka, kao i hram Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima, koji je sagrađen u znak sećanja na 4.000 Srba iz ovog kraja, koje su ustaše ubile u Drugom svetskom ratu.

Slične objavePoziv Srbima koji imaju nepokretnosti u Federaciji BiH

1. jun 2022.Gujon na „Svesrpskom dečjem saboru“: Deco, vi ste most između Srbije i sveta

30. maj 2022.Gujon nagrađen „Ćiriličnom darovnicom“ za zaštitu i promociju srpskog pisma

24. maj 2022.

 

Check Also„Svesrpski dečji sabor“ od 26. do 29. maja u Beogradu

Festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije „Svesrpski dečji sabor“ održaće se od …

Original Article

(Visited 26 times, 1 visits today)