Apel ASKD „Vilhelmina Mina Karadžić“ iz Beča za pomoć Srbiji

Austrijsko-srpsko kulturno društvo „Vilhelmina Mina Karadžić“ iz Beča uputilo je apel svim ljudima dobre volješirom sveta da pomognu Srbiji, u ovim teškim danima borbe čitave planete protiv Covida-19.

„Srpski narod je uvek pomagao matici i evo prilike da još jednom pokažemo svoj patriotizam i humanost. Otadžbina računa na nas koji živimo u rasejanju i našu pomoć. Mnogi od nas imaju porodicu i prijatelje u Srbiji, za čije se živote bore hrabri lekari i medicinsko osoblje u vrlo teškim okolnostima. Pomozimo da se nabavi potrebna medicinska oprema, respiratori, zaštitne maske i odela za medicinske radnike i da oni, socijalno najugroženiji, dobiju bar jedan topli obrok na dan“, istakla je predsednica Društva prof. Svetlana Matić.

„Zamolite sve koje poznajete da pomognu koliko mogu, jer naše malo, može za nekoga biti mnogo i da mu spasi život. Treba da se mobilišemo i damo svoj doprinos u borbi protiv nevidljivog neprijatelja, kao što to nesebično čine mnogobrojni volonteri, vojska, policija i vatrogasci u Srbiji. Budimo uz njih i sa njima u ovim teškim trenucima. Budimo društveno odgovorni kao pojedinci i svojom donacijom olakšajmo i slavimo život“, istakla je ona.

Ukazala je da je Ministarstvo finansija Republike Srbije otvorilo devizne i dinarske račune za fizička i pravna lica koja mogu da uplate donacije. Više informacija može se dobiti preko linka: https://www.mfin.gov.rs/aktivnosti/uplata-donacija-za-pomoc-u-borbi-protiv-covid-19

Чланак Apel ASKD „Vilhelmina Mina Karadžić“ iz Beča za pomoć Srbiji се појављује прво на Vesti online.

Original Article