Ani Brnabić fali jedan papir za porodiljsko odsustvo

BEOGRAD, 22. februar 2019, (Njuz) – Premijerka Srbije Ana Brnabić nije uspela da ostvari pravo na porodiljsko odsustvo jer joj je falio jedan papir, pa je vraćena na dopunjavanje dokumentacije.

Ani Brnabić je, kako saznajemo, falilo rešenje poslodavca o korišćenju porodiljskog odsustva.

– Ana prvo nije znala šta je potrebno za otvaranje odsustva jer je bila ubeđena da je sve digitalizovano i da je dovoljno da kod sebe ima samo ličnu kartu. Kada je saznala koji su sve papiri potrebni, prikupila ih je, ali je zaboravila rešenje poslodavca. Onda je pitala predsednika Srbije Aleksandra Vučića da joj napiše rešenje, ali je ispalo da joj on, iako ju je zaposlio, zvanično nije poslodavac, te da mora da se obrati Vladi Srbije. Kada je to uradila, u njenom kabinetu su je uputili na Milku iz finansija, ali se ispostavilo da je Milka dobila grip i da su je lekari pogrešno rešili, pa je zbog teške upale pluća zadržana da leži u bolnici do daljnjeg. Tako Brnabić sada čeka da se Milka vrati sa bolovanja, kako bi najzad dobila i poslednji papir koji joj je potreban – objasnio nam je sagovornik iz kabineta premijerke.

Ana Brnabić namerava da uskoro počne da prikuplja i dokumentaciju i za ostvarivanje prava na ostale naknade po osnovu rođenja i nege deteta.

– Premijerka ne zarađuje loše, ali znate kako je, cene potrepština za bebe su vrlo visoke i svaki dinar dobro dođe, pa ako već može da dobije nešto od države, što da ne? – zaključio je izvor Njuza iz Vlade Srbije.

Nenad Milosavljević

The post Ani Brnabić fali jedan papir za porodiljsko odsustvo appeared first on Njuz.net.

Original Article