Aleksa Avramović sa HO Srbi za Srbe bio domaćin donatorske večeri za decu KiM

aleksa-avramovic-sa-ho-srbi-za-srbe-bio-domacin-donatorske-veceri-za-decu-kim
Aleksa Avramović sa HO Srbi za Srbe bio domaćin donatorske večeri za decu KiM

„Nisam imao ovakvu tremu ni u finalu Svetskog prvenstva”, izjavio je Aleksa Avramović koji se sa humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe bio domaćin donatorske večeri za decu sa Kosova i Metohije

Akademik Matija Bećković, pevačica Ana Kokić, odbojkaš Petar Krsmanović, fudbaler Nemanja Milunović, košarkaški trener Marko Marinković Malina, voditelj Stefan Popović samo su neki od poznatih koji su podržali drugo donatorsko veče Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u Čačku koje je održano 11. juna u hotelu Royal Residence, naveli su predstavnici HO Srbi za Srbe. „Nisam imao ovakvu tremu ni u finalu Svetskog prvenstva”, rekao je Aleksa Avramović u svom govoru kao domaćin i inicijator donatorskih večeri u Čačku.

Cilj je bio prikupljanje donacija za veliku Vidovdansku akciju na Kosovu i Metohiji u okviru koje će biti pomognuto 40 porodica koje žele da ostanu i opstanu na svojim ognjištima. “Zahvaljujući vašem vremenu i donacijama promenićemo živote više od 100 mališana i zato nam je važno da se večeras vratite kući puni utisaka i da shvatite koliko nam vaša podrška znači. Da večeras legnete u krevet svesni da će mali Lazar, Aleksa i Andrijana iz sela Kopilovice dobiti 16 grla ovaca koje su oduvek želeli, da će roditelji Kristine, Nikoline, Mihaila i Lazara iz Suvog grla dobiti mini bager. Postaćete deo srećnije budućnosti 40 porodica na Kosovu i Metohiji”, naglasio je u veoma emotivnom govoru Igor Rašula ispred HO Srbi za Srbe.

Pristuni na donatorskoj večeri
Foto: HO Srbi za Srbe

Gostima se obratio srpski akademik Matija Bećković sa rečima – Čulo se “Srbe na vrbe”, pa se čulo „Serbien muss sterben”, pa se čulo „Srbe na Srbe” pa je sada vreme da se čuje „SRBI ZA SRBE”! U muzičkom delu programa nastupali su pevačica Ana Kokić, violinista Andrija Abramović kao i muzički ansambl Fenečki biseri. Voditelji programa bili su Stefan Popović i Marija Morović.

Tokom programa održana je i humanitarna aukcija na kojoj su gosti imali priliku da licitiraju košarkaški dres Alekse Avramovića koji je nosio na Svetskom prvenstvu u Manili, fudbalski dres reprezentacije Srbije Aleksandra Mitrovića, sabrana dela akademika Matije Bećkovića sa posebnom ličnom posvetom, unikatnu košulju brenda „Gufo wear” i prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja kaligrafa Dušana Mišića. Pre i tokom donatorske večeri prikupljeno je skoro 30.000 evra donacija dok se očekuju uplate i u narednim danima. Najveći donator ove večeri bio je hotel Royal Residence koji je donirao kompletnu uslugu sa salom, hranom, pićem i smeštajem za učesnike programa dok je osoblje odlučilo da svoje vreme pokloni i to veče volontira za Organizaciju.

Ovo je četvrto donatorsko veče HO Srbi za Srbe u ovoj godini. U prvom delu godine održane su donatorske večeri u Beogradu, Bijeljini i Berlinu a u planu su do kraja godine i donatorske večeri u Novom Sadu, Trebinju i Čikagu. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe postoji punih 19 godina i do sada je pomogla više od 3.300 porodica sa više od 15.500 dece. Uz pomoć brojnih donatora širom sveta prikupljeno je 15 miliona evra donacija. Ono po čemu je prepoznatljiva je potpuna finansijska transparentnost.

Foto: HO Srbi za Srbe

Detaljnije