"Abrašević" iz Švajcarske proslavio deceniju rada

17

ANI Abrašević CH beleži svoje početke od 2008. godine, kao ogranak jednog od starih društava Srbije, KUD-a Abrašević Srbije. Nakon samo godinu dana rada, društvo postaje samostalno, javlja za Program za dijasporu RTS-a Violeta Aleksić.

Ansambl broji oko 100 igrača i muzičara, koji su takođe i članovi drugih društava….

“Naša Ideologija nije takmičarskog duha, mada je veliki broj članova koji su nosioci najviših nagrada. Usavršavajući igru, pomažemo svim ansamblima u Švajcarskoj, i na taj način dajemo divan authority da Srbija može postojati i u Švajcarskoj, a da je class sloga i bogatstvo umetničkog duha”, poručuju iz Abraševića CH.

U subotu, 2. decembra, ANI Abrašević CH je zajedno sa svojim gostima Prosvjetom iz Vukovara i Nacionalnim ansamblom Venac iz Gračanice proslavio 10 godina postojanja.

Pri samom ulasku u salu orile su se pesme Ovo je Srbija i Ja sam srpski sin – tri ansambla su pevala zajedno. Goste je pozdravio otac Branimir Petković, a obratila im se i ambasadorka Republike Srbije Snežana Janković.

Lepota nošnji i igara iz cele Srbije ispričala je priču o počecima, ali i vrednosti našeg naroda, a slavljenička torta sa brojem 10 upotpunila je slavlje. Koncert je završen još jednim zajedničkim izvođenjem pesme Ovo je Srbija.

Voditelji programa bili su Sara Milenković i Zvezdan Đurić.

Nenad Milenković iz ANI Abrašević CH se zahvalio prijateljima na podršci, a gostima iz Vukovara i Gračanice poželeo srećan put, sa željom da se što pre ponovo sastanu.

Diplomatsko osoblje Republike Srbije i Srpska pravoslavna crkva u Švajcarskoj podržali su ovaj projekat, kao i Ministarstvo za dijasporu i Srbe u regionu, a prisustvovali su i mnogi čelnici drugih udruženja.

Pre nastupa, gosti iz Vukovara i Gračanice posetili su Srpsku pravoslavnu opštinu Cirih. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/rts/sr/Dijaspora/story/1518/vesti/2961249/abrasevic-iz-svajcarske-proslavio-deceniju-rada.html

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here