Изложба у Националној библиотеци Аргентине поводом обележавања Националног дана Републике Србије, 28. фебруара 2019.године

Поводом Националног дана Р. Србије, Амбасада је у сарадњи са Националном библиотеком Аргентине припремила изложбу факсимила Мирослављевог Јеванђеља, уз електронску презентацију и неколико паноа везаних за Мирослављево Јеванђеље, која ће трајати од 1-31. марта године.

Изложбу су отвориле директорка Националне библиотеке Елса Барбер и амбасадорка Р. Србије, Јела Баћовић. У кратком уводном излагању Барбер је изразила велико задовољство због отварања ове изложбе и сарадње која се одвија како са Амбасадом у Буенос Аиресу, тако и са Народном библиотеком Републике Србије. Амбасадорка Баћовић је овим поводом представила Мирослављево Јеванђеље и његов историјски, културни и духовни значај.

Пријему је присуствовао велики број званица међу којима су били амбасадори, дипломате, високи званичници МИПа Аргентине, Националног Парламента, званичници града Буенос Аиреса, културни и јавни радници, највиши званичници српске православне цркве, епископ Кирило и угледни представници дијаспоре.


Присутни су показали велико интересовање и цео концепт пријема имао je елементе српског националног идентитета укључујући народне ношње, декорацију и храну која је послужена.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.