Изложба у Националној библиотеци Аргентине поводом обележавања Националног дана Републике Србије, 28. фебруара 2019.године

Поводом Националног дана Р. Србије, Амбасада је у сарадњи са Националном библиотеком Аргентине припремила изложбу факсимила Мирослављевог Јеванђеља, уз електронску презентацију и неколико паноа везаних за Мирослављево Јеванђеље, која ће трајати од 1-31. марта године.

Изложбу су отвориле директорка Националне библиотеке Елса Барбер и амбасадорка Р. Србије, Јела Баћовић. У кратком уводном излагању Барбер је изразила велико задовољство због отварања ове изложбе и сарадње која се одвија како са Амбасадом у Буенос Аиресу, тако и са Народном библиотеком Републике Србије. Амбасадорка Баћовић је овим поводом представила Мирослављево Јеванђеље и његов историјски, културни и духовни значај.

Пријему је присуствовао велики број званица међу којима су били амбасадори, дипломате, високи званичници МИПа Аргентине, Националног Парламента, званичници града Буенос Аиреса, културни и јавни радници, највиши званичници српске православне цркве, епископ Кирило и угледни представници дијаспоре.


Присутни су показали велико интересовање и цео концепт пријема имао je елементе српског националног идентитета укључујући народне ношње, декорацију и храну која је послужена.

Original Article