SRBIN HEROJ U AMERICI! Barmen Darko SPASAO ŽIVOT gostu u restoranu!

(VIDEO) SRBIN HEROJ U AMERICI! Barmen Darko SPASAO ŽIVOT gostu u restoranu!
Barmen iz SAD Darko Stanković, poreklom iz Srbije, spasao je život posetiocu svog restorana i za to dobio lepu nagradu – zahvalnicu mušterije što je mogao da božićnu večeru provede sa porodicom

Printscreen You Tube

U restoranu „Oakville Grille and Wine Bar“ u Betezdi u SAD, negde oko katoličkog Božića, muškarac star 67 godina identifikovan samo kao Majk, počeo da se davi.

Stanković je brzo reagovao, potrčao je ka gostu i na njemu izveo hajmlihov zahvat.

 – Čovek je poplaveo u licu, bilo mu je jako loše. Video sam hostesu koja je zvala hitnu pomoć. Imao sam samo jedan trenutak da donesem odluku i otrčao sam da pomognem čoveku – rekao je Stanković. 

Spasao je gosta, a zahvat je, kako kaže, naučio dok je radio kao spasilac u Srbiji. Ipak, ovo je bio prvi put da ga koristi u praksi.

Gost kojeg je spasao mu je posle nekoliko dana poslao pismo i ček na 5.000 dolara.

U pismu je pisalo: “Znam da ovo nije potrebno. Znam da nije jer ste postupili tako mirno i stručno. Ali ne bih imao božićnu večeru sa svojom porodicmo da niste delovali. Hvala vam!”.

Stanković je naveo da je zahvalan na poklonu koji će podeliti sa kolegama i donirati u humanitarne svrhe da pomogne deci.

 – To je nešto što svi treba da učine, ne misleći na materijalne stvari. U pismu je napisao da je srećan jer će proživeti još jedan Božić sa porodicom  –  navodi Stanković. 

Suvlasnica restorana Abi Ansari navodi da se u njenom lokalu dogodilo čudo, da svi treba da čuju za njega, kao i da će od svih zaposlenih tražiti da nauče hajmlihov zahvat.

“Za mene, ovo je poenta Božića”.

http://www.informer.rs/vesti/drustvo/111798/VIDEO-SRBIN-HEROJ-AMERICI-Baren-Darko-SPASAO-ZIVOT-gostu-restoranu