Константин Добриловић (FPÖ): Неопходно је да се Српкиње и Срби у Аустрији политички ангажују

Константин-Добриловић-(fpo):-Неопходно-је-да-се-Српкиње-и-Срби-у-Аустрији-политички-ангажују
Константин Добриловић (FPÖ): Неопходно је да се Српкиње и Срби у Аустрији политички ангажују

четвртак, 13.06.2024,  11:31 -> 11:54

Извор: rudnik.at

Велики број Српкиња и Срба у Аустрији указао је поверење и свој глас дао Константину Добриловићу, кандидату на месту број 11. Слободарске партије Аустрије (FPÖ), на недавно одржаним изборима за Европски парламент.

„Желим да се захвалим свима који су ми указали поверење и дали свој глас предности на изборима, као и свима који су подржали и помогли у кампањи. Ово је само почетак мог политичког ангажмана, и иако се нећу наћи у будућем сазиву Европског парламента, пред нама су парламентарни избори у Аустрији већ у септембру ове године и након тога, оно што је за мене лично посебно важно, покрајински и градски избори у Бечу следеће године. Највећи број наших сународника живи у Бечу и зато је од посебног значаја да у градском парламенту буде и представник многобројне српске заједнице, која само у овом граду броји око 200.000, док у целој Аустрији око 300.000 људи.

Српкиње и Срби су у дневном политичком животу Аустрије јако мало заступљени и то мора да се промени. Желим да будем тај покретач који ће анимирати наше сународнике да се активирају и више заинтересују за политчке теме земље у којој живе и на тај начин узму много већу партиципацију у јавном животу алпске републике. Ако већ живе у Аустрији, потребно је да учествују у сваком сегменту друштвених активности, а то подразумева и политичку активност како би се чуо и њихов глас“, каже Добриловић.

Константин Добриловић је био на листи FPÖ, која је на изборима за Европски парламент у Аустрији освојила прво место са 25,5%, што је до сада најбољи резултат у историји ове странке.

Detaljnije