Изложба „У духу Николе Тесле“ отворена у Кући Ђуре Јакшића

Изложба-„У-духу-Николе-Тесле“-отворена-у-Кући-Ђуре-Јакшића
Изложба „У духу Николе Тесле“ отворена у Кући Ђуре Јакшића

Мултимедијална изложба слика „У духу Николе Тесле“ која слави генијалност и наслеђе великог научника, отворена је као део манифестације обележавања 20 година постојања Теслине научне фондације у Кући Ђуре Јакшића у Београду.

Посетиоци имају прилику да до 7. јула погледају поставку портрета великог научника рађених различитим техникама, међу којима су уље и акрил на платну, техника мозаик од прир камена, пирографија на дрвету, графика, уље на шперплочи…

„Ово није само уметничка изложба, то је путовање у срце иновација и креативности која позива и децу и одрасле да учествују у чудима креативног истраживања“, рекли су организатори описујући изложбу.

Изложени радови су рукотворине више од 20 талентованих уметника међу којима су Драган Малешевић Тапи, Ана Катарина Илић, Анита Крстић Ратковић, Ана Миљковић, Павле Паја Ристић и други.

Како су објаснили, изложба је сведочанство трансформативне моћи маште, а фондација, на овај начин одаје почаст доприносима Тесле.

У оквиру манифестације обележавања јубилеја фондације је и културни програм, две радионице које ће бити одржане 5. јула – Мали Николица и Велики змај од 18 часова и Слова ћирилице од 19 часова.

На програму је и Дечија радионица и књижевна промоција Дечак Тесла осветљава машту детета 6. јула у 19 часова.

За 7. јул од 17 часова заказано је књижевно вече Прича о Николи Тесли.

Detaljnije