Изложба наше уметнице Ане Микарић стигла и до Санта Круза

Изложба-наше-уметнице-Ане-Микарић-стигла-и-до-Санта-Круза
Изложба наше уметнице Ане Микарић стигла и до Санта Круза

среда, 10.07.2024,  14:34 -> 14:54

Извор: Ана Микарић

Изложба наше уметнице Ане Микарић стигла и до Санта Круза

У Санта Крузу, у Боливији отворена је изложба слика „Између светова – пре свитања“ уметнице Александре Ане Микарић. Ово је пета изложба ове године приређена у Јужној Амерци наше уметнице која слика о призорима јаве и сна, стрепње и надања, значаја енергије и снаге наше душе. Изложба траје до 14. јула.

У галерији Casa Melchor Pinto у Санта Крузу приказана је изложба из опуса „Између светова“ чији је први део приказан у Музеју катедрале Сан Франциско у Ла Пазу.

На платнима Александре посетиоци су погледали кроз прозор света који се дешава између светова пре свитања. Борба светла и таме, која постоји од када је и свет који познајемо.

Као што знамо до сада, Александра је учествовала у веома занимљивим пројектима који померају границе, од пројекта у Пули 2020. године када је лансирала своје уметничке слике у свемир са астронимским удружењем Видулини, током прошле године сарађивала је са боливијским уметником Фабрициом Ларом са којим је сликала на истим платнима о култури Винча са Балкана и културе Тијаванаку из Боливије до нових идеја које ће уследити.

На помолу је нова идеја и уметничка сарадња не мање занимљива, у истом духу и са жељом да границе и разлике буду превазиђене и уметност добије свој прави облик, повезивање свих који имају душу.

Detaljnije