Želim da radim na svom samopouzdanju

13

Imam 15 godina. Trenutno sam zaljubljena već oko mesec dana. Problem je taj da sam ja u potpunosti drugačija od sve dece u svojoj školi. Nemam društvene mreže, ne izlazim puno, nisam imala dečka… do sad mi nije smetalo, često se zaljubljujem ali sad je prvi put ozbiljno. On je u vrlo dobrim odnosima s većinom mojih drugarica. Meni se samopouzdanje srozalo ulazkom u pubertet tako da se na izgled činim kao vrlo introvertna osoba, a zapravo sam suprotno. Prvi put mi je u životu stalo do nekoga kao do njega. Pokušala sam već na više načina da mu se približim, ali nikako da uspevam. Uvek imam osećaj da beži od mene. Celi se život borim s nekom vrstom odbačenosti i neprihvaćenosti. Nikad me nisu hteli prihvatiti i to mi toliko ne smeta. Sad bih želela da nekako postanem zanimljiva i izvana kao i iznutra. Htela bih postati samopouzdanija i sve ono što iznutra jesam. Šta da napravim s tim dečkom?

BRAVO: Odnosi sa drugima su veoma zahtevni jer kako se mi postavljamo prema njima, tako se i oni postavljaju prema nama. Dakle, postoji uzročno posledična povezanost i iz svake naše akcije sledi njihova reakcija, na ovaj ili na onaj način. Stoga tebi verovatno to nije puno smetalo jer se realno nisi možda ni trudila da budeš prihvaćena zato što nisi bila zainteresovana za druženje sa određenim ljudima. Ukoliko želiš da postaneš zanimljiva izvana, kako ti to kažeš, mogla bi da probaš da se opustiš u većem društvu i da u većem, a pre svega u njegovom društvu probaš sebe da predstaviš onakvom kakva jesi. Sudeći samo po tvom mailu i rečniku koji koristiš, čini se da si veoma zanimljiva devojka i da imaš dosta toga da pokažeš što bi drugima moglo da bude interesantno. Zato daj drugima, a posebno njemu priliku da te upozna i da vidi kakva si ti. Pokušaj da se sa njim sprijateljiš uživo i da na takav način dopreš do njega.

Imaš li pitanje za rubriku Let’s Talk? Pošalji ga na našu e-mail adresu bravoportal@color.rs (u subject stavi “Let’s talk”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu BRAVO! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Thinkstock

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here