Vremenske prilike i stanje na putevima 21.04.2017. (SRB)

17

Još uvek se nalazimo u periodu sa pravim jesenjim uslovima vožnje, dok su u planinskim predelima one više nalik zimskim. Iz Republičkog hidrometereološkog zavoda, upozoravaju na slab jutarnji mraz, koji donosi još jednu opasnost, a to je klizav kolovoz prvenstveno na severu Srbije, gde su temperature oko nultog podeljka, a potom i na puteve koji vode u planinske predele centralne i zapadne Srbije gde su moguće snežne padavine. Vožnju dodatno komplikuje, smanjena vidljivost zbog niske oblačnosti, ali i zbog povremeno jačih pljuskova, zato je najbolje vreme za putovanje onaj najtopliji deo dana od 9 do 18 časova.

Zbog snežnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na državnom putu IB reda br. 26, Dub-Dubci preko prevoja Kadinjača, dok je kamionima sa priklicom i šleperima zabranjen saobraćaj preko Debelog Brda, na putu Rogačica – Debelo Brdo, na putu Rogačica-Debelo Brdo.

Prognoza vremena za danas:

U većem delu oblačno, još ponegde sa slabom kišom, susnežicom i snegom, samo na severu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Posle podne i uveče prestanak padavina i delimično razvedravanje i u ostalim krajevima. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 5 °C do 10 °C.

RHMZ – upozorenje na jutarnji mraz za područje Srbije (do 24.04.2017.)
Sutra (22.04.) u većini krajeva, a u nedelju (23.04.) uglavnom na zapadu i jugu Srbije slab jutarnji mraz.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Od 21.04. do 24.04. u vremenskom periodu od 22 do 06 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1, na Obilaznici oko Beograda, u tunelu Lipak i tunelu Železnik, u oba smera, izvodiće se radovi na čišćenju i pranju zaustavnih saobraćajnih traka. Radovi će se izvoditi u pokretu i za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Na državnom putu II A reda broj 258, na deonici Leskovac – Vranje, u Grdeličkoj klisuri, od motela “Predejane” do Caričine doline ( u zoni izgradnje auto-puta E-75), došlo je do usporenog odvijanja saobraćaja usled oštećenja trupa puta i kolovoza. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj adekvatnoj saobraćajnoj signalizaciji, opremi i semaforima.

Produžavaju se radovi do 30.05.2017. godine na sanaciji nasipa kod mosta Beška (silazak sa mosta Beška), na levoj strani državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), u smeru Beograd – Novi Sad. U toku izvođenja radova, zatvorene su zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Usled snežnih padavina na snazi je obustava saobraćaja na državnom putu II A reda broj 198, deonica Preko Brdo- Odvraćenica. Zbog snega koji pada na teritoriji opštine Ivanjica, u višim predelima je obavezna zimska oprema, a na državnom putu II A reda broj 194, deonica Prilike-Jasenovo i II A reda broj 197, deonica Dubac-Ivanjica-Golijska Reka, na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere. Ekipe putara su na terenu i rade na raščišćavanju snega.

Zbog radova na postavljanju novog sloja asfalta na deonici od Topole-1 ka Bućinom grobu saobraćaj će u vremenu od 9-17 časova biti potpuno obustavljen. Ova obustav trajaće svakog dana do 15.05.2017. godine. U vreme obustave saobraćaja vozači će moći da koriste dva alternativna puta. Prvi put sa oznakom IIB reda br 367 vodi od Donje Šatornje prema selima Vlakča i Cerovaca do Kragujevca, a zatim putem IIA reda br 177 do Gornjeg Milanovca. Vozačima koji dolaze iz pravca Mladenovca
savetujemo da od Topole nastave putev IB reda br 25 do Kragujevca, odakle mogu ponovo
putem IIA reda br 177 preko sela Bare i Nevade do Donjeg Milanovca i Bućinog groba.

Zbog radova na popravci kolovoza na putu II A reda broj 259, Bela Palanka – Čiflik do 25.04.2017. saobraćaj će se odvijati usporeno naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 30.04.2017. predviđeni su radovi na popravci kolovoza na državnom putu I B reda br. 35 Knjaževac-Svrljig. Za vreme radova, koji su obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom, vozila će se naizmenično propuštati.

Na državnom put IB reda broj 22, na deonici V, Lajkovac – Ljig, zbog radova na izgradnji autoputa E763 Beograd – Južni Jadran, postavljena je saobraćajna signalizacija. Obratite pažnju na postavljenu privremenu signalizaciju i prilagodite vožnju novonastalim uslovima na putu.

Otežano odvijanje saobraćaja beleži se na raskrsnici na kojoj se ukrštaju državni put I B reda broj 23 i državni put II A reda broj 181, na deonici Čačak – Požega. Privremena saobraćajna signalizacija biće u funkciji do 15.11.2017. godine.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadravanja od 30 minuta. Na teretnim teminalima velike gužve na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom. Na teretnim terminalima na GP Batrovci sa Hrvatskom zadržavanja su na izlazu iz naše zemlje odnosno na ulazu u Hrvatsku duga i višesatna, dok se sa Mađarskom na GP “Horgoš” čeka oko 180 minuta, na GP “Kelebija” oko sat vremena, dok se na GP “Sremska Rača” sa Bosnom i Hercegovinom čeka oko 120 minuta.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Preuzeto sa: http://www.logisticmagazin.com/?p=22499

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here