Vremenske prilike i stanje na putevima 20.03.2017. (SRB)

18

Kalendarski prvi dan proleća donosi nam toplo i uglavnom sunčano vreme, što doprinosi pogodnim uslovima za vožnju, kako danas tako i u narednim danima. Vozače pored suvih kolovoza, dobre vidljivosti i umerenog intenziteta saobraćaja očekuje i dobra prohodnost na autoputevima, kao i na svim glavnim putnim pravcima u našoj zemlji.

Prognoza vremena za danas:

Promenljivo oblačno i toplije, posle podne u većini mesta sa dužim intervalima sunčanog vremena. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10, najviša dnevna od 17 do 21 stepen.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:
Izvode se radovi na sanaciji klizišta na državnim putevima Kolubarskog okruga, sledećom dinamikom:
– Na državnom putu II A reda broj 137, Krupanj-Mačkov kamen. Radovi će se izvoditi do 30.04.2017. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.
– Na državnom putu II A reda broj 170, Valjevo-Debelo Brdo, deonica Poćuta-Debelo Brdo. Radovi će se izvoditi do 31.08.2017. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.
– Na državnom putu II A reda broj 175, Bogdanovića Brdo-Divčibare. Radovi će se izvoditi do 31.08.2017. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Na deonici puta II A-137 Mojkovic – Krupanj zbog radova na popravci mosta preko reke Likorde moguće su povremene obustave u saobraćaju. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj saobraćajoj signalizaciji, a planirani završetak radova je 15.06.2017.

Na Starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko reke Save, u toku je obustava saobraćaja zbog izvođenja radova na izradi rasponske konstrukcije između stubova. Radovi će se izvoditi svakog dana do 05.04.2017. godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole. Alternativni pravac je „Novi Obrenovački put“, odnosno državni put I B reda broj 26.

U cilju izgradnje (auto-puta) državnog puta IA reda br. 1., došlo je do izvesnih izmena u odvijanju saobraćaja na delu državnog putu IB reda br. 44 i IIA reda broj 158. Do 26.03.2017. godine, u vremenskom periodu od 07 do 17 časova, biće izmenjen saobraćaj na deonici Leskovac – Vranje u neposrednoj blizini mesta Predejane u dužini od 1 km. Saobraćaj će se odvijati prema privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i semaforima.

Od 11.08.2016.godine na državnom putu IA reda broj 1 (auto-put E-75), počeli su radovi na izgradnji zidova za zaštitu od buke, u okviru projekta: „Radovi na izgradnji zidova za zaštitu od buke u okviru LOT-a 2: Rehabilitacija auto-puta E-75 – prolaz kroz Beograd“, na deonici auto-puta između KBC „Bežanijska Kosa“ i „Hitna Pomoć“. Predviđeno je da do 16.03. bude zatvorena brza traka u smeru ka Nišu, a od 16. do 28.03.2017.godine biće zatvorena preticajna traka u smeru ka Šidu.

Na putu I B reda broj 26, od Beograda ka Obrenovcu, na deonici između Umke i Bariča u blizini mesta Duboko, od 15. do 22.03.2017.godine, zbog radova na održavanju zelenog pojasa, sečenju grana i trulih stabala, saobraćaj će se odvijati usporeno jednom kolovoznom
trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

U sklopu izgradnje autoputa E-763 od 14.03. do 30.10.2017. godine predviđeno je zatvaranje deonice državnog puta IIB br. 362 između mesta Latković i mesta Dudovica u dužini od 1200 m do raskrsnice sa magostralnim putem (IB reda br 22. Lazarevac- Gornji Milanovac). Saobraćaj će se odvijati magistralnim putem Dudovica-Ljig -Latković.

Do 01.05.2017. godine na putu između Klokočevca i Negotina predveđeni su radovi na sanaciji klizišta Zamna. Za vreme radova saobraćaj će se uz primenu semafora odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

Na autoputu u okviru realizacije radova na izgradnji kompleksa čeone naplatne stanice „Vrčin“, izvodiće se radovi na spajanju postojećeg sa budućim auto-putem u sklopu izgradnje čeone naplatne stanice. Radovi počinju 09. i trajaće do 31.03.2017. godine, a izvode se u desnoj saobraćajnoj traci u smeru ka Nišu, gde se radi se na izgradnji podvožnjaka i drugih sastavnih delova. Za vreme radova saobraćaja će biti izmenjen i odvijaće se preusmeravanjem saobraćaja iz desne u levu traku preko novoizgrađenog
službenog prolaza kroz nove terminale. Obratite pažnju na postavljenu privremenu signalizaciju i prilagodite vožnju novonastalim uslovima na putu.

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Preuzeto sa: http://www.logisticmagazin.com/?p=21438

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here