Vremenske prilike i stanje na putevima 19.05.2017. (SRB)

18

Sunčano i toplije vreme koje će nas tokom dana pratiti donosi dobre uslove za vožnju, suve kolovoze i za sada umeren intenzitet saobraćaja. Međutim, u prvim popodnevnim satima zbog početka vikenda očekujemo veći broj vozila. Veće prisustvo putara i svakim danom sve veći broj deonica na kojima je zbog radova izmenjen režim saobraćaja, zahtevaju od vozača veću opreznost u vožnji i pri ovako povoljnim vremenskim prilikama. Na pojedinim deonicama gde su radovi može doći do usporene vožnje uz formiranje manjih kolona.

Prognoza vremena za danas:

Pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najviša temperatura od 23°C do 27°C.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Do 22.05.2017. godine zbog radova na periodičnom održavanju na državnom putu II A reda br. 52 deonica Topola-Rudnik, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, sa napomenom da je na snazi zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5t.

Od 22.05.2017. godine od 09 časova do 23.05.2017. godine do 17 časova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen, zbog radova na betoniranju na mostu preko reke Jermenovac. U toku obustave, alternativni putni pravci su: Prvi put sa oznakom II B reda br 367 vodi od Donje Šatornje prema selima Vlakča i Cerovaca do Kragujevca, a zatim putem II A reda br 177 do Gornjeg Milanovca. Vozačima koji dolaze iz pravca Mladenovca savetujemo da od Topole nastave putem IB reda br 25 do Kragujevca, odakle mogu ponovo putem II A reda br 177 preko sela Bare i Nevade do Gornjeg Milanovca i Bućinog groba.
Po završetku ovih radova, saobraćaj će se, ponovo, odvijati naizmeničnim propuštanjem.

Saobraćaj je obustavljen na putu II A reda broj 223, deonica čvor Babušnica-Trnski Odorovci (kod skretanja za selo Našuškovica), zbog urušavanja ploče propusta.

U petak 19.05. i subotu 20.05.2017. godine, na državnom putu I A reda broj 259, na paralelnom nekomercijalnom putu Bela Palanka – Pirot, zbog izvođenja radova, saobraćaj će se obustavljati u vremenskom periodu od 10 do 12h i od 14 do 16h.

U toku su radovi na rekonstrukciji kolovoza u tunelima Kržnice i Manojle, na državnom putu II A reda broj 258, deonica Predejane (veza sa državnim putem I A reda broj 1) – Vladičin Han (Gramađe). Radovi će trajati do 19.05.2017 godine, a saobraćaj se na pomenutoj deonici odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz upotrebu semafora.

Radovi na sanaciji kolovoznog zastora, izvodiće se i danas 19.05.2017. godine, na državnom putu I B reda broj 13, na deonici Beograd – Čenta, u naselju Padinska Skela. Za vreme redova, saobraćaj će biti regulisan naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

Nastavlja se izvođenje radova na sanaciji mosta preko Volujskog potoka i uređenju korita Volujskog potoka i Dubočke reke, na državnom putu I B reda broj 33, u mestu Duboka. Radovi će trajati do 01.07.2017. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, a tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 18.05.2017. godine, od 08:00 časova, izvodiće se radovi na presvlačenju kolovoza, u okviru radova na sanaciji mossta Krivaja, na delu državnog puta I A reda broj 1, desna strana auto-puta, smer Subotica – Novi Sad (odmah nakon petlje ,,Feketić“). Radovi će se izvoditi u preticajnoj i delu vozne saobraćajne trake, a saobraćaj će biti preusmeren u zaustavnu traku. Planirani rok završetka radova je 10.06.2017. godine.

Izvode se radovi na popravci i zameni odbojne ograde do 19.05.2017. godine, u vremenskom periodu od 07 do 17 časova, na deonicama sledećih državnih puteva:
-II A reda broj 180 , na deonicama Čačak – Guča i Guča – Vučkovica;
-II A reda broj 181 , na deonicama Kratovska stena – Guča i Belica – Mirajići;
-II B reda broj 408, na deonici Pakovraće ( Markovica) – Lučani. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija usporeno. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, uključujući i mahače.

Do 31.07.2017. godine, izvodiće se radovi na proputima na delu državnog puta I B reda broj 33, deonica Mala Krsna-Požarevac (Obilaznica). Za vremeizvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora.

Do 31.05.2017. godine, u vremenskom periodu od 08 do 17 h, izvodiće se radovi na sanaciji državnog puta II B reda broj 355, deonica Gojna Gora – Ljubić, kod Suvog Brega. Saobraćaj se na pomenutoj deonici odvija usporeno, a prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije i opreme.

Do 21.05.2017. godine, u vremenskom periodu od 07 do 17 časova izvodiće se Radovi na frezovanju i sanaciji kolovoza na državnom putu I B reda broj 23, na deonicama Konjevići-Čačak i Čačak-Pakovraće. U zoni radova saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenom obustavom saobraćaja.

Do 24.05.2017. godine izvodiće se radovi na državnom putu II B reda broj 347, na deonici od državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75) do centra Vrčina.

Do 22.05.2017. godine doći će do izmene u režimu saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, prema kojem je onemogućen pristup petlji “Tranšped” iz smera Beograda (zatvoreno isključenje na petlji “Tranšped”), pa će se vozila autoputem preusmeriti na petlju “Vrčin”. Takođe će biti onemogućen izlaz na autoput sa petlje “Tranšped” u smeru ka Nišu, a vozila će biti preusmerena Beogradskom ulicom ka petlji “Vrčin”.

U toku su radovi na popravci i zameni odbojne ograde na državnom putu I B reda broj 22, na deonicama Preljina-Gornji Milanovac i Gornji Milanovac-Svračkovci. Pored navedenih deonica, isti radovi će se izvoditi od 10.05.2017.godine i na državnom putu I B reda broj 22, na deonici Preljina-Mrčajevci. U zoni radova, saobraćaj će se odvijati usporeno u vremenskom periodu od 07 do 17 časova.

Na državnom putu I B reda broj 28, kod mesta Šljivovica (Čajetina), zbog mehaničkog oštećenja vijadukta od 04.05.2017.g. uvedena je zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse u oba smera, dok se putnička vozila kreću naizmeničnim propuštanjem vozila.

Nastavljeni su radovi u zoni nove petlje „Nova Pazova“, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), Beograd – Novi Sad. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka u smeru od Novog Sada ka Beogradu. Planirano trajanje radova je do 31.05.2017. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Od 08.05.2017. godine saobraćaj je izmenjen zbog radova na izgradnji bočnih naplatnih stanica na petlji “Feketić”, i petlji “Srbobran” na državnom putu I A reda broj 1. Ovi radovi trajaće do 08.08.2017.godine do16 časova, pri čemu su za vreme radova zatvorene petlje “Srbobran” i “Feketić” , dok se vozila preusmeravaju na alternativne petlje Subotica- Srbobran 2, Bačka Topola kao i na alternativne magistralne puteve.

Od 08.05.2017. godine počeli su radovi na sanaciji mostova na državnom putu I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Negotin. Radovi se izvode na mostu posle skretanja za Rgotinu iz pravca Zaječara ka Negotinu i na mostu kod skretanja za Koprivicu. Planirano trajanje radova je 70 kalendarskih dana, a saobraćaj će se preko mostova odvijati jednom kolovoznom trakom, uz upotrebu privremene saobraćajne i semaforske signalizacije i opreme. (okvirno 18.07.2017)

Inforamcije sa graničnih prelaza:

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Na teretnim terminalima na GP Sremska Rača čeka se oko 60 minuta.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Preuzeto sa: http://www.logisticmagazin.com/?p=23313

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here