Vremenske prilike i stanje na putevima 18.05.2017. (SRB)

17

Vedro vreme i temperature koje će se u toku današnjeg dana kretati oko 25-og podeoka uslovljavaće dobru prohodnost puteva. Kao posledica velikih vremenskih promena, sa čestim padavina u prethodnom periodu, pored odrona, javljaju se i oštećenja na kolovozu.
Ovakva oštećenja u velikoj meri mogu ugroziti bezbednost, pa savetujemo da se strogo pridržavajte saobraćajnih propisa kao i postavljenih znakova na putu. Saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta, odvija se po suvim kolovozima i nema većih zastoja, osim na deonicama na kojima se izvode radovi, gde je potrebno dodatno obratiti pažnju na bezbednost radnika i putara.

Prognoza vremena za danas:

Pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najviša temperatura od 23°C do 26°C.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

U toku su radovi na rekonstrukciji kolovoza u tunelima Kržnice i Manojle, na državnom putu II A reda broj 258, deonica Predejane (veza sa državnim putem I A reda broj 1) – Vladičin Han (Gramađe). Radovi će trajati do 19.05.2017. godine, a saobraćaj se na pomenutoj deonici odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz upotrebu semafora.

Radovi na sanaciji kolovoznog zastora, izvodiće se 18. i 19.05.2017. godine, na državnom putu I B reda broj 13, na deonici Beograd – Čenta, u naselju Padinska Skela. Za vreme redova, saobraćaj će biti regulisan naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

Dana 18.05.2017. godine u vremenskom periodu od 09 do 18 časova na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) u tunelima Lipak i Železnik izvodiće se radovi na održavanju putne ITS opreme (tunel Lipak od 09:00 do 13:30, a tunel Železnik od 13:30 do 18:00 časova). Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora.

Nastavlja se izvođenje radova na sanaciji mosta preko Volujskog potoka i uređenju korita Volujskog potoka i Dubočke reke, na državnom putu I B reda broj 33, u mestu Duboka. Radovi će trajati do 01.07.2017. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, a tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 16.05.2017. godine, od 07 časova, izvodiće se radovi na presvlačenju kolovoza na delu državnog puta I A reda broj 1, desna strana auto-puta, smer Subotica – Novi Sad (odmah nakon petlje ,,Feketić“). Radovi će se izvoditi u preticajnoj i delu vozne saobraćajne trake, a saobraćaj će biti preusmeren u zaustavnu traku. Planirani rok završetka radova je 19.05.2017. godine.

Izvode se radovi na popravci i zameni odbojne ograde do 19.05.2017. godine, u vremenskom periodu od 07 do 17 časova, na deonicama sledećih državnih puteva:
-II A reda broj 180 , na deonicama Čačak – Guča i Guča – Vučkovica;
-II A reda broj 181 , na deonicama Kratovska stena – Guča i Belica – Mirajići;
-II B reda broj 408, na deonici Pakovraće ( Markovica) – Lučani. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija usporeno. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom
signalizacijom i opremom, uključujući i mahače.

Do 31.07.2017. godine, izvodiće se radovi na proputima na delu državnog puta I B reda broj 33, deonica Mala Krsna-Požarevac(Obilaznica). Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz upotrebu semafora.

Do 31.05.2017. godine, u vremenskom periodu od 08 do 17 h, izvodiće se radovi na sanaciji državnog puta II B reda broj 355, deonica Gojna Gora – Ljubić, kod Suvog Brega. Saobraćaj se na pomenutoj deonici odvija usporeno, a prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije i opreme.

Do 21.05.2017. godine, u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00 časova izvodiće se Radovi na frezovanju i sanaciji kolovoza na državnom putu I B reda broj 23, na deonicama Konjevići-Čačak i Čačak-Pakovraće. U zoni radova saobraćaj će se odvijati usporeno uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenom obustavom saobraćaja.

Do 24.05.2017. godine izvodiće se radovi na državnom putu II B reda broj 347, na deonici od državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75) do centra Vrčina.

Do 22.05.2017. godine doći će do izmene u režimu saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, prema kojem je onemogućen pristup petlji “Tranšped” iz smera Beograda (zatvoreno isključenje na petlji “Tranšped”), pa će se vozila autoputem preusmeriti na petlju “Vrčin”. Takođe će biti onemogućen izlaz na autoput sa petlje “Tranšped” u smeru ka Nišu, a vozila će biti preusmerena Beogradskom ulicom ka petlji “Vrčin”.

U toku su radovi na popravci i zameni odbojne ograde na državnom putu I B reda broj 22, na deonicama Preljina-Gornji Milanovac i Gornji Milanovac-Svračkovci. Pored navedenih deonica, isti radovi će se izvoditi od 10.05.2017.godine i na državnom putu I B reda broj 22, na deonici Preljina-Mrčajevci. U zoni radova, saobraćaj će se odvijati usporeno u vremenskom periodu od 07 do 17 časova.

Na državnom putu I B reda broj 28, kod mesta Šljivovica (Čajetina), zbog mehaničkog oštećenja vijadukta od 04.05.2017.g. uvedena je zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse u oba smera, dok se putnička vozila kreću naizmeničnim propuštanjem vozila.

Nastavljeni su radovi u zoni nove petlje „Nova Pazova“, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), Beograd – Novi Sad. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka u smeru od Novog Sada ka Beogradu. Planirano trajanje radova je do 31.05.2017.godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Od 08.05.2017. godine saobraćaj je izmenjen zbog radova na izgradnji bočnih naplatnih stanica na petlji “Feketić”, i petlji “Srbobran” na državnom putu I A reda broj 1. Ovi radovi trajaće do 08.08.2017.godine do16 časova, pri čemu su za vreme radova zatvorene petlje “Srbobran” i “Feketić” , dok se vozila preusmeravaju na alternativne petlje Subotica- Srbobran 2, Bačka Topola kao i na alternativne magistralne puteve.

Od 08.05.2017. godine počeli su radovi na sanaciji mostova na državnom putu I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Negotin. Radovi se izvode na mostu posle skretanja za Rgotinu iz pravca Zaječara ka Negotinu i na mostu kod skretanja za Koprivicu. Planirano trajanje radova je 70 kalendarskih dana, a saobraćaj će se preko mostova odvijati jednom kolovoznom trakom, uz upotrebu privremene saobraćajne i semaforske signalizacije i opreme. (okvirno 18.07.2017)

Informacije sa graničnih prelaza:

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

Izvor: Auto-moto savez Srbije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Preuzeto sa: http://www.logisticmagazin.com/?p=23268

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here