INTERNET NOVINE SERBSKE
ARHIVA VESTI
dot

Amerika

dot

Australija

dot

Austrija

dot

Beneluks

dot

Velika Britanija

dot

Kanada

dot

Nemačka

dot

Republika Srpska

dot

Švajcarska

dot

Skandinavija

dot

Srbija

dot

Susedne zemlje

dot

Francuska

dot

Ministarstvo za dijasporu

dot

Dijaspora i Kosovo i Metohija

dot

Naši u svetu

dot

Priče serbske

dot

Mala srpska biblioteka

dot

Projekti i ideje

dot

Humanost

dot

Pisma čitalaca

dot

Feljton

dot

Magazin

dot

Narodne umotvorine

dot

Putopisi

dot

Video galerija

dot

Vodič do otadžbine

dot

Bilo nekada...

dot

Komentari srpski

dot

Izvrnute vesti

dot

Heroji današnje Srbije


Za webmastere
Naše vesti
na Vašem blogu ili sajtu

INFO
Trenutno članaka: 16771


Hvala na poverenju!

Kontakt

Kancelarija za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu
Spona
Centar za dijasporu
vline

PORODICE UHAPŠENIH SRBA U SAD UZNEMIRENE I USPANIČENE

PORODICE UHAPŠENIH SRBA U SAD UZNEMIRENE I USPANIČENE
PORODICE UHAPŠENIH SRBA U SAD UZNEMIRENE I USPANIČENE

OGORČENJE ZBOG HAJKE

• Porodice uhapšenih se dovijaju da nađu sredstva za advokate i kaucije koje dostižu i sumu od 50.000 dolara

Posle nedavnih hapšenja bosanskih Srba širom Amerike strah je zavladao među našim sunarodnicima, naročito zbog činjenice da američke vlasti imaju spisak od 300 ljudi koje terete za davanje lažne izjave i žele da provere njihovu umešanost u dešavanja u Srebrenici u julu 1995. godine.
U Rokfordu su uhapšeni Cvijan Janković, Slavko Đukić i Slavko Živak i odvedeni u zatvor u Viskonsinu.
- Mog oca su odveli u ponedeljak u 6.30, brat i majka su bili sa njim u kući. Agenti su tražili da se spremi i ponese lična dokumenta. Otac je pre otprilike dva meseca bio na informativnom razgovoru na kome su islednici bili vrlo korektni, jedino smo primetili da prevodilac loše govori srpski, pa smo mi preuzeli posao prevođenja za oca. Kasnije smo saznali da je prevodilac Albanac. Tada su ga ispitivali da li je bio u Vojsci RS i da li je bio svedok bilo kakvog događaja u vezi sa Srebrenicom. Sada nas troje pokušvamo da skupimo novac za kauciju za oca kako bi se branio sa slobode. Kažu da će kaucija iznositi između 10.000 i 20.000 dolara, ali još ne znamo nikakve detalje jer 72 sata ne možemo da imamo nikakav kontakt, niti da dobijemo bilo kakve nove informacije o njemu - kaže za "Vesti" veoma uzbuđen Miroslav Živak, Slavkov sin. On, kao i njegov brat i majka imaju američko državljanstvo, a Slavko Živak poseduje zelenu kartu. U Americi su od 31. oktobra 1997. godine.
Cifre za kauciju za puštanje na slobodu u Floridi dostižu i do 50.000 dolara, a većina uhapšenih je lošeg materijalnog stanja i nema novca ni za kauciju ni za advokate. Advokat Nikola Kostić, koji već zastupa uhapšenog Neđa Ikonića iz Milvokija, planira da sa čikaškim advokatom DŽonom Ostojićem formira tim branilaca i tako pomogne našim ljudima od kojih sada svi okreću leđa. Podsećamo, država Srbija nije odobrila državljanstva uhapšenima iz Arizone koji su to zatražili od srpskih vlasti, a traženje pomoći od vlasti BiH ne obećava bolje rezultate.
Generalni konzul Srbije u Čikagu Desko Nikitović izjavio je "Vestima" da naše vlasti, nažalost, ne mogu puno da pomognu ovim ljudima jer oni nisu naši, već državljani BiH. On ukazuje da je isti problem postojao i kod ranijih hapšenja i da su neki od tada uhapšenih Srba zatražili državljanstvo Srbije.
- Mislim da su samo Ubiparipovići iz Feniksa dobili srpsko državljanstvo, a obrazloženje zašto drugima nije odobreno je da samo podnošenje zahteva za dobijanje državljanstva nije dovoljan razlog da se državljanstvo Srbije i da. Na žalost, ovo je velika akcija, za koju ne verujem da može biti zaustavljena, osim da se to razreši u Vašingtonu, na bilateralnom nivou, uz obražloženje da nikome nije potrebno kvarenje sve boljih diplomatskih odnosa između naše dve zemlje - objašnjava konzul Nikitović.

Konzulat BiH

Generalni konzulat u Čikagu BiH zvanično je obavešten o jednom hapšenju, a za ponedeljak je zakazan sastanak sa američkim organima kako bi konzulat raspolagao potpunim informacijama i bio u mogućnosti da pomogne porodicama uhapšenih Srba.
- Od američkih vlasti dobili smo zvaničnu potvrdu samo jednog hapšenja u Viskonsinu. U obrazloženju je navedeno da je to lice uhapšeno zbog neistinitog i nekompletnog popunjavanja podataka prilikom apliciranja za useljeničku vizu u SAD - rekao je "Vestima" Nebojša Regoje, portparol MIP-a RS.
On je dodao da su po do sada prikupljenim podacima svi uhapšeni BiH državljani i da će konzulat pokušati da stupi u kontakt sa njima.Pobegli

Američki tužioci imaju problem jer SAD nema zakon o ratnim zločinima, već bi u ovom slučaju mogao da se primeni samo zakon o torturi. Osim toga, njima je vrlo teško da ustanove gde su se nalazili i šta su radili uhapšeni pre 10 godina u vreme akcije u Srebrenici, pišu američki mediji. Osim toga, suočeni su i s problemom da su pojedini Srbi, posle neformalnog razgovora sa agentima Ef-Bi-Aja, uspeli da umaknu. Tako floridski dnevnik "NJuzdej" navodi primer četvorice Srba koji su pre dva meseca bila na informativnom razgovoru i nedavno napustila zemlju.Ima nade

Konzul Nikitović kaže da uhapšeni ne treba da gube nadu.
- Uz dobru odbranu oni imaju odlične šanse i mogućnost da se izvuku jer glavni je problem pitanje da li je lažno davanje izjava pri ispunjavanju formulara bilo od krucijalne važnosti ili ne. S obzirom na to da su neki Srbi u formularima naveli da su pripadali Vojsci RS i da su i pored toga dobili ulazne vize u Ameriku potvrđuju da to nije od krucijalne važnosti - kaže Desko Nikitović, generalni konzul Srbije u Čikagu.Niko nije pošteđen

Prema nezvaničnim saznanjima "Vesti", američka administracija pooštrila je proveru podataka prilikom apliciranja za državljanstvo SAD, pa će najverovatnije predmet deportacije biti svi koji su skrivali da su učestvovali u ratnim dešavanjima u BiH, bez obzira na nacionalnu pripadnost.
Najčešća ocena koja se može čuti u diplomatskim krugovima jeste da SAD ne žele da im neko kroz 30 godina kaže da su pružale utočište licima umešanim u ratne zločine, pa su zato odmah odlučile da vrate natrag sve one za koje se ispostavi da nisu govorili istinu prilikom useljenja i da su bili učesnici rata.

DENVER, KOLORADO

NAJSUMNJIVIJA SEKRETARICA


Mada je američka štampa pisala da je u poslednjem talasu bilo hapšenja bosanskih Srba i u Deneveru (Kolorado), "Vestima" je iz tog grada javljeno da konkretne policijske akcije još nije bilo.
- Dolazili su agenti Ef-Bi-Aja kod nekih porodica i detaljno ih ispitivali. Među njima, kako sam saznao od srpskih izbeglica u Denveru, najviše je saslušavana jedna žena, udovica i majka dvoje maloletne dece. Ona je pošto joj je muž poginuo u ratu bila zaposlena kao sekretarica u jednoj od službi srpske vojske u Bosni pre nego što je sa decom došla u SAD - rekao nam je Žika Petrović (82), ugledni srpski iseljenik koji u Denveru živi već 60 godina.
Prema njegovim rečima, među stotinak porodica bosanskih Srba u Koloradu uvukao se strah i neizvesnost.
- Širom Amerike u toku je hajka na Srbe, a niko ne proverava muslimane i Hrvate iz BIH, koji su se takođe uselili u SAD za poslednjih 10 do 15 godina. NJih niko ne pita da li su u imigracionim papirima sakrili ratnu prošlost, ne saslušavaju ih čijoj su vojsci pripadali i da li su u vezi sa ratnim zločinima počinjenim nad Srbima, pa se stvara mučan utisak da se rat protiv bosanskih Srba sad preselio na američki teren - ogorčen je Petrović.SPISAK STIGAO IZ RS?


Prema nezvaničnim saznanjima "Vesti", hapšenja Srba u SAD povezana su sa spiskom koji je 2005. godine sačinila Radna grupa za Srebrenicu na osnovu spiskova koje su im dostavile kadrovske službe vojske i MUP-a RS.
Prvobitna verzija ovog spiska sadržala je oko 20.000 imena vojnika i policajaca, od kojih većina nikada nije bila ni u blizini Srebrenice. Vojni deo ovog spiska je potom prečišćen, pa konačna verzija sadrži imena 810 policajaca i vojnika. Prema sazanjima "Vesti", u finalnoj verziji spiska nalaze se i pripadnici Vojske RS koji su u periodu zauzimanja Srebrenice bili u njenom pojasu od 50 kilometara. Na spisku su se našle i kuvarice i daktilografkinje koje su u tom pojasu bile u radnoj obavezi u vojsci i policiji.
Podsetimo da je Sulejman Tihić insistirao na objavljivanju ovog spiska, što je Tužilaštvo BiH odbilo, a njegovom zahtevu se usprotivio i OHR. Ipak, spisak je iz Tužilaštva u septembru dospeo na stranice sarajevskog lista "Oslobođenje".

Ima više deportovanih

Poznato je da su iz SAD do sada deportovana tri lica koja su zadržana u pritvorskoj jedinici Suda BiH zbog sumnje da su umešana u dešavanja u Srebrenici. Ipak, prema sazanjima "Vesti", broj deportovanih je veći, ali kako oni nisu pritvoreni po dolasku u BiH, njihova deportacija prošla je neopaženo.


POTRESNO SVEDOČENJE RODBINE UHAPŠENIH NA FLORIDI

ŠTA VAM JE TATA URADIO?


Agenti Imigracionog ureda banuli su u pet sati ujutro u ponedeljak u 15 kuća Srba koji žive u Sant Petersburgu, kraj Tempa na Floridi.
Slavka Krsmanovića (17) probudilo je jako svetlo u tremu njegove kuće. Osam agenata je uperilo pištolje u kuću. Tražili su njegovog oca. Slavko im je objasnio da je otac odvezao majku na posao. Agenti su sačekali dok se Strahinja Krsmanović nije vratio.
- Čim je izašao iz kola, uhapsili su ga i odveli sa lisicama na rukama. Ponavljali su da je osumnjičen. Šta im je on uradio? - pitao je Slavko novinare lokalnih medija.
Svi Srbi koji su uhapšeni u ovom gradu imaju između 40 i 60 godina. Skoro svi su primerni muževi i očevi, koji rade po dva posla kako bi otplatili kredite. Oni pripadaju grupi od oko 3.000 Srba koji su došli u ovaj grad kao izbeglice početkom devedesetih godina, tokom ratova koji su razorili bivšu Jugoslaviju, prenose mediji na Floridi.
Sveštenik SPC-a iz crkve Svetog Save otac Stefan Zaremba objasnio je lokalnim medijima da je tokomrata u BiH svaki muškarac stariji od 17 godina bio u vojsci.
- Onaj ko bi pokušao da izbegne mobilizaciju, bio bi poslat u zatvor ili streljan. Pa kakav su izbor onda oni imali? - upitao je otac Zaremba.

Srušio se ceo svet

Lokalni mediji objašnjavaju da većina izbeglica iz BiH nevoljno priča o ratu jer su sve izgubili - porodice, kuće, prijatelje. Većina njih je na Floridu stigla samo u odeći koju su imali na sebi. Više od 10 godina oni naporno rade i trude se da kupe kuće i započnu posao, da školuju decu na koledžu. Sada se sve to ruši. Ponovo ih sustiže prošlost, iako su verovali da su joj utekli.
- U staroj Jugoslaviji oko 90 odsto svih nas bilo je u ratu, a 90 osto nas nije želelo da ratuje. To što su bili u vojsci ne znači automatski da su počinili masakr - kaže Slađana Bilić.


U utorak ujutro, 10 od 15 uhapšenih Srba je posle saslušanja oslobođeno. Od preostale petorice, četvorica su izvedena pred federalnog sudiju. Za petog, Ostoju Sarića, objašnjeno je da je utvrđeno da se njegovo ime ne nalazi na listi.
Sudija je pozvao i njihove supruge da se predstave u sudu. Nijedna od njih ne govori engleski jezik.
Prvo je razmatran slučaj Sekule Bilića (37), građevinskog radnika, najmlađeg među uhapšenima. Kada je njegova supruga, koja se sva tresla od straha, pozvana da se predstavi sudiji, on je obrisao suze. Bilići su u braku 15 godina, a na Floridi žive šest godina. Podigli su kredit od 69.500 dolara za malu kuću u St. Petersburgu. Imaju troje dece od 13, 10 i tri godine.

Hag kriv za sve

Američki mediji tvrde da je istraga o Srebrenici u SAD započeta kada je Tribunal u Hagu federalnim istražiteljima SAD predao podatke sa imenima svih pripadnika Vojske RS za koje tužilaštvo veruje da su učestvovali u srebreničkom masakru.
Istražitlji su onda uporedili podatke dobijene od Haga sa podacima Imigracionog ureda i otkrili veliki broj imena koja se pojavljuju na oba spiska, da bi potom ustanovili da ti ljudi žive u SAD.


Sudija je optužene posavetovao da unajme advokata i zakazao nastavak suđenja za dve nedelje kako bi ih saslušao. Određena je kaucija od po 50.000 dolara.
Supruge uhapšenih su potom jedna za drugom potpisale da daju svoje neotplaćene kuće u zalog. To je učinila i supruga Strahinje Krsmanovića, kompjuterskog stručnjaka, koja je objasnila da su njihova dva mala sina još u šoku jer su gledala kako im hapse oca. LJilja Kordić je izjavila da njen muž radi u proizvodnji i da imaju sina i ćerku. Jadranko Gastić je razveden, ali je njegova devojka sa kojom živi dala garancije da će se on ponovo pojaviti u sudu.
Kasnije tog dana sva četvorica su puštena iz zatvora.


NOVA HAPŠENJA U SAD


• Poslednjih nekoliko dana u sedam država SAD uhapšeno oko 30 bivših vojnika Vojske RS, pripadnika Drinskog korpusa


Poslednjih nekoliko dana u različitim američim držvama traje koordinirana akcija hapšnja bosanskih Srba, nekadašnjih pripadnika Drinskog korpusa. Prema prvim procenama uhapšno ih je tridesetak, sa dugačog spiska od 300 imena, koji su sastavili federalni agenti. Unazad dve godine uhapšeno je oko 50 Srba, a nova potera širom Amerike još je u toku. Svi oni se terete da su prilikom useljenja u Ameriku prećutali da su bili pripadnici Vojske Republike Srpske. Nijedan od njih do sada nije osumnjučen za ubistva i ratne zločine, ali američke vlasti smatraju da oni mogu biti svedoci u slučaju Srebrenica. Uhapšenima je oduzet pasoš i zeleni karton koji im garantuje stalni boravak u SAD.
Podsećanja radi, prva hapšenja su usledila pre više od dve godine u Arizoni, nakon što su neki od od Srba odbili da se pojave kao svedoci u Hagu. U Feniksu je zatim u dve akcije uhapšeno 22 Srbina, od kojih su trojica već deportovana u Sarajevo. Dvojica su još u pritvoru u BiH, a treći je oslobođen. Nakon Feniksa bilo je hapšenja u Solt lejk sitiju (Juta), a sada u Tempi i Orlandu (Florida), Denveru (Kolorado), Detroitu (Mičigen), Čikagu i Rokfordu (Ilinois), Milvokiju (Viskonsin) i Grinzburgu (Severna Karolina). Akcija se odvijala u ranim jutarnjim satima, ljudi su dizani iz kreveta i sanjivi odvođeni s lisicama na rukama, na očigled uznemiranih supruga i šokirane dece.
- U ponedeljak mi je u kancelariju došla supruga Neđa Ikonića (40) iz Milvokija. Ispričala je da su po njenog muža došli u nedelju i odveli ga sa lisicama na rukama, bez mnogo razgovora. Sve se desilo veoma brzo, a hapšenju su prisustvovale njihove kćeri od 7 i 13 godina. I njemu se, kao i ostalima, stavlja na dušu to što u formularu za dobijanje zelene karte nisu naveli da su bili pripadnici Vojske RS. Agenti još tvrde da je u julu 1995. godine Ikonić bio u okolini Srebrenice, gde je pokrivao neke punktove. On se ne tereti ni za kakvo ubistvo, zlostavljanje ili mučenje. Već u ponedeljak smo imali i prvo pojavljivanje pred sudom, a on je smešten u lokalni zatvor. I svi ostali su u nekim od opštinskih zatvora, čekaju izlazak pred sud i strahuju za dalju sudbinu - rekao je "Vestima" advokat iz Milvokija Nikola Kostić, koji je bio uključen i u odbranu ranije uhapšenih Srba iz Arizone.

Država ćuti

Advokat Kostić kaže da Srbi koji su ranije uhapšeni u Feniksu još nisu dobili državljanstvo Srbije i da ne postoji nikakva zainteresovanost naših vlasti ili ovdašnjih nacionalnih organizacija da im se na bilo koji način pomogne.


On napominje da većina uhapšenih Srba nažalost ne koristi sva svoja zakonska prava.
- Žao mi je što ti ljudi zaboravljaju na svoje zagarantovano ustavno pravo da pozovu advokata, pa određene izjave daju bez prisustva branilaca, što im se najčešće kasnije obije o glavu. Već zastupam Ikonića, a u dogovorima sam sa advokatom DŽonom Ostojićem da formiramo tim branilaca za ove naše ljude - rekao je Kostić.
Prema rečima sveštenika LJubiše Brnjoša, u Orlandu u policijskoj akciji su uhapšena petorica Srba, u ponedeljak, ujutru između pet i šest sati. Sve se odvijalo kao u nekoj filmskoj priči.

Sledi deportacija


Čitava akcija odvijala se u poslednjih nekoliko dana, a potekla je iz Odeljenja za ratne zločine Državne bezbednosti. Akcija se izvodi na osnovu izveštaja Ričarda Batlera, veštaka koji je radio sa tužioce u Hagu, tvrdi dvokat iz Milvokija Nikola Kostić.
- NJihova je namera da se uhapšeni sprovedu u Sarajevo, a tamo naknadno utvrdi gde su i šta radili tog kobnog datuma. Ovo je otvorena hajka na nekadašnje članove Drinskog korpusa, a njih ima još na ovim i drugim američkim prostorima. Jednog su uhapsili u Rokfordu i odveli ga u zatvor u Viskonsin. Zaprećene kazne za davanje lažne izjave su do pet godina maksimalno, a posle toga im prete deportacijom u Sarajevo. Ovakvim razvojem događaja nimalo nisam iznenađen, jer je praktično čitava akcija bila očekivana - kaže advokat Kostić.


- Uhapšeni su Milenko Marković, Sreto Jović, Boro i Branko Stojanović i Zdravko Nikić. Branko je pušten da se brani sa slobode, Zdravko je tokom akcije hapšenja povređen i nalazi se u civilnoj bolnici u Orlandu, dok su ostala trojica prebačena u imigracioni zatvor u Majamiju. Kod njih, kao i kod još jednog Srbina koji je u međuvremenu otišao odavde, pre oko mesec dana dolazili su agenti FBI, uzeli im izjave ali nisu pominjali mogućnost hapšenja. Svi zatočeni imaju zeleni karton i uselili su se kao izbeglice preko Međunarodne organizacije za migracije gde im je, kako su uhapšeni tvrdili, rečeno da prećute svoje učešće u Vojsci Republike Srpske - ispričao nam je sveštenik Brnjoš.
U Tempi i okolini su, kako kaže sveštenik Stefan Zrmba, uhapšeni Ostoja Šarić, Sekula Bilić, Strahinja Krsmanović, Zdravko Kordić i Jadranko Gacić
- Juče su sva petorica pušteni da se brane sa slobode, uz kauciju od 50.000 dolara po osobi, za koju su kao zalog uzete kuće optuženih. Na saslušanju im je bio dodeljen advokat po službenoj dužnosti, a za dalje je savetovano da sami angažuju branioce pred sudom - rekao je otac Stefan i dodaje da je bilo hapšenja i u Grinzburgu u Severnoj Karolini.

Pretres

Saša Pantić (28), sin Uglješe Pantića, uhapšenog u Severnoj Karolini, kaže za "Vesti" da su policajci tokom pretresa ispreturali ceo stan, odveli mu oca, odneli sva očeva dokumenta i fotografije. To je sve urađeno u prisustvu cele porodice, koja još ne može da se povrati od šoka.


To nam je potvrdio sveštenik Dragan Zarić iz Šarlota. Prema njegovim informacijama u Grinzburgu su uhapšeni Uglješa Pantić (55), Milivoja Janković (40) i Veselin Vidačak (32). Oni se od ponedeljka popodne nalaze u federalnom zatvoru blizu glavnog grada Severne Karoline. Svi uhapšeni imaju zeleni karton.
- Posetili smo ih sutradan po hapšenju. Strah, neizvesnost i neverica je u njihovim dušama zbog svega što im se dešava. U pritvoru će ostati najmanje desetak dana. Nastojimo da im pomognemo i već smo stupili u kontakt sa grčkom advokatskom kancelarijom - kaže otac Dragan.

Komentari čitalaca                                                                       >> POŠALJITE SVOJ KOMENTAR <<
INTERNET NOVINE SERBSKE ne odgovaraju za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije INTERNET NOVINE SERBSKE.

Dejan   (81.94.8***) 1346
   20/4/2007 00:05:02
Oni su se samo branili,nisu oni nikakvi teroristi nego veliki ljudi koji nevole da im svaka susa skace po glavi.brPozdrav svim SRBIMA sirom svjeta
1346
dejan   (81.94.8***) 1345
   19/4/2007 23:59:01
Ej ljudi nemaju oni pojma ko je Nedjo Ikonic,to je covjek za primjer. Trenirao me je ***te i za svo to vrijeme treniranja nije mi bio samo trener nego i drug i savjetnik i mnogo stosta. Nikad nas nije ucio da budemo neki ulicni borci,nego da budemo pravi ljudi. Uvjek smo uz tebe tvoj kk DRINA
1345
Jelena   (209.254.160.***) 562
   23/12/2006 05:15:41
Evo i nakon toliko vremena bas niti jedne americke novine a ni tv stanica nisu objavile pa makar jednu istinitu informaciju a niti pricu ovih unesrecenih porodica!O kakvoj slobodnoj i demokratskoj drzavi oni pricaju!?Nedavno sam na spisku ubijenih iz Srebrenice pronasla imena dvojice muslimana ovdje iz Milvokija pa opet svi cute!Zasto?Sestre i braco ucinite sve da se organizujemo jednom u hiljadu godina i da pomognemo svom naradu!Molim urednistvo da otvore racun za pomoc porodicama uhapsenih i onih koji ce eventualno biti uhapseni!Svi koji su zainteresovani da pomognu na bilo koji nacin u ideji za organizaciju neka kontaktiraju Minelu ili mene na sarajka1992@yahoo.com!Neka nas Bog sve cuva!
562
ana   (68.248.228***) 546
   21/12/2006 14:15:40
Za "Tita". Ima dovoljno muslimanskih sajtova, nema potrebe da dolazis na srpske.
546
TITO   (66.233.165.***) 528
   20/12/2006 01:01:01
Ima boga i sve vidi. Kad tad pravda dodje na svoje i svi moraju odgovarati za svoja djela. brNeka se sad zapitaju mnogi gdje su bili i sta su radili za vrijeme rata.brSretno u Hag-u.
528
Ivan-Kosovska Mitrovica   (62.162.227.***) 525
   20/12/2006 00:24:10
Daj bre,ako mozete, pomozite im,samo su branili svoje domove i svoju decu!!!!!
525
Braca Srbi i sestre Srpkinje   (70.239.120.***) 515
   18/12/2006 00:05:16
Za nemustog "Cetnika", koji je stisnuo petlju i napisao blijedu frazu. Saljemo komentar sa SerbianCafe-a, pa da se vidi rijec pravde i istine.brU Greenfield-u, Wis. u USA je uhapsen nekadasnji visestruki ***te prvak Jugoslavije, reprezentativac i trener Nedjo. Americka stoka ga je uhapsila navodno za prevaru emigracijskih vlasti i dogadjaje u Srebrenici i ko zna šta još sve. Nije jedini koji je uhapsen ali njega spominjem zato što ga lično poznajem i bili smo veliki prijatelji sve dok nismo otisli svaki na svoju stranu prije četiri godine. Mnogi ga znaju i niko sigurno nema jednu losu riječ da kaže za tog covjeka. Totalno posvecen porodici, sportu i poslu - to mu je licni opis. Ni mrava ne bi zgazio, niko se njega nema razloga bojati u kaficu ili na ulici ili bilo gdje drugo. Nije Nedjo nikakav lokalni klosar da nekog tuce i ubija na pravdi boga niti da se sili na nejacem. Nedjo je bio Sampion i uzor stotinama djece koju je trenirao. Sramota da robija jedan dan takav covjek. Molim moderatora da izdvoji temu u znak podrske Nedjinoj supruzi Borislavi i curicama koji sad sigurno prolaze kroz najcrnji pakao i strah. Želim im puno snage da izdrže sve ovo. Ako neko ima nešto više informacija kako da se pomogne porodici i porodicama ostalih molim da se javi na email: aco@london.com brbrbr
515
Minela   (69.210.79.***) 512
   17/12/2006 21:43:49
Nisi ti nikakav cetnik, zato se ne predstavljaj tako.
512
cetnik   (87.208.34.***) 509
   17/12/2006 14:05:57
sto trazis to i dobijes,to smo i zasluzili.........
509
Minela   (69.210.33.***) 493
   16/12/2006 06:00:57
Sastanak u crkvi Sveti Sava u Milvokiju je u nedelju, 17. decembra, u 18:30. Jos jednom molim sve nase ljude da dodju da poslusaju sta imamo da kazemo. Advokat Kostic ce takodje da bude prisutan. Veceras je nas par bilo kod naseg svestenika koji je isto tako ogorcen na ovu situaciju u kojoj smo se nasli, i rekao je da je vrijeme da i mi pocnemo da pisemo nase price. Svi znamo bar po jednu tragediju koja je se zadesila Srbskom narodu na podrucju bivse Jugoslavije. Znaci da pisemo pisma novinarima jer uvijek ima neko ko je spreman da saslusa. Da im dokazemo da smo mi bili zrtve u onom odvratnom ratu, a ne zlotvori kojima nas oni predstavljaju.
493
nana   (71.98.224.***) 490
   15/12/2006 23:12:50
Tragedija se ponavlja ,1992 god izgubili smo sve , sada opet gubimo .Zalosno je sta se radi od Srba .Zasto samo mi ?Gdje su drugi ?Samo da vas obavjestim da se osjetilo i u firmama gdje radimo sa muslimanima veliko provociranje .
490
lidija   (71.122.56.***) 488
   15/12/2006 22:50:03
srbi su jedan divan narod
488
Vedran   (24.73.214.***) 484
   15/12/2006 16:33:31
U Nedelju, 17-og Decembra u 13 casova planiran je sastanak u hali crkve Svetog Save u St. Perersburgu na Floridi. Vrijeme je da pokazemo da "Samo Sloga Srbina Spasava" nije samo prazno slovo na papiru. Za vise informacija, posjetite web stranicu crkve: http://www.stsavaflorida.org/
484
Minela   (69.210.83***) 478
   15/12/2006 04:43:17
Prvenstveno zelim da se zahvalim za ovaj opsiran clanak jer naj blize docarava trenutnu situaciju naseg naroda. Kao blizak prijatelj porodice Ikonic zelim da istaknem da se suosjecam i sa ostalim porodicama koje prolaze kroz isto. Ovo je veoma tesko vrijeme za sve nas i prema tome zelim ovom prilikom da pozovem sve Srbe da stanu pored svog naroda i da im pruze maksimalnu podrsku. Hajde da im dokazemo da imamo glas i da zelimo da nas cuju, da li to oni htjeli ili ne. Da zaustavimo ovu diskriminaciju nad samo nasim narodom, da im dokazemo da Srbi nisu monstrumi kako su nas zapadni mediji predstavili. U nedelju, 17. decembra, u crkvi Sveti Sava u Milvokiju je planiran sastanak na kojem ce se obrazloziti sva trenutna desavanja i sta mi mozemo da uradimo da pomognemo nasim porodicama koje su se zadesile u ovoj nesreci. Ako ste zainteresovani da prisustvujete ovom sastanku javite mi se na email minela78@sbcglobal.net Tacne informacije u vezi vremena cu imati u petak posle podne.
478
Ljiljana   (70.239.120.***) 474
   14/12/2006 20:27:25
Izuzetno smo svi razocarani zbog diskriminacije i torture kroz koju prolaze uhapseni Srbi i njihove porodice. Hvala na clanku o ovim dogadjajima jer je realan, a to mogu da kazem kao svjedok desavanja, konkretno, porodice Ikonic iz Milvokija. Da li ovi i buduci uhapseni kojih ce, ocito, biti jos, placaju gresku u administraciji programa za iseljenje. U tom slucaju drzava treba da oslobodi zatvorene Srbe. I ne samo to, treba realno da plati odstetu. Sve porodice su javno izlozene narusavanju ugleda, maloljetna djeca su psiholoski bila izlozena povredama emocija i izuzetnom stresu. Svima njima je onemogucen posten rad,a time i finansijska steta.brSve porodice su mogle biti, itekako, provjerene prije nego sto su dobile dozvolu za preseljenje u SAD, sto mislim da je i ucinjeno. Moj proces za useljenje je trajao punih 8 godina!? Sve ovo sto se desava sada nasim Srbima rezultat je naknadnih laznih optuzbi od strane muslimana iz Bosne i Hercegovine. Ovim putem pozivam da se muslimanska nacija oglasi sa izvinjenjem cijelom svijetu zbog iniciranja ratova na svim podrucjima ove planete.brUkoliko se ovo ne prekine , veliki broj srpskih porodica iz Bosne i Hercegovine, koje se ovdje osjecaju VEOMA nesigurno, ce od Imigracionog traziti kolektivnu deportaciju ali ne u Sarajevo, gdje je centrala islama za Evropu (od svega toga smo se i sklonili), nego u Srbiju, koja nam je omogucila preseljenje, u stvari, odakle smo i dosli. Jos jednom velika podrska porodicama ciji su clanovi uhapseni. DA ZNATE NISTE BEZ PODRSKE, MNOGI SU UZ VAS.
474
izmedju
INFO
objavljeno Objavljeno
    15/12/2006
autor Autor
    M. FILIPOVIĆ - R. LONČAR
izvor Izvor
    vesti

Komentari čitalaca

stampa Verzija za štampu
posalji Pošaljite članak

cirilica Ћирилична верзија (beta)

arhiva Arhiva
Amerika rss
<- prethodni članak
     naredni članak ->
Bookmark and Share
OD ISTOG AUTORA

POSLEDNJIH 10 NASLOVA

APARTMANI RAKOČApartmani Rakoč sa 4*,
a kvalitet za 5*
Malesevici
Imovina.net
Kosovo-Metohija
Srpska analitika
Srpska politika
Novine Toronto
Delovi za prese i balirke
Izmedju
Eliksir zdravstvena nega
- kućna nega za stare, bolesne i usamljene osobe
- produženo lečenje i oporavak nakon bolničkog lečenja
- vođenje kompletnog domaćinstva i pomoć u kući
- dnevna, noćna i 24-oro časovna dežurstva u Beogradu
- 24-oro časovna dežurstva na teritoriji cele Srbije
Tel-Viber-Whats-app
+381 63 233-220
zdravstvenanega@eliksir.co.rs
Mladeži | Podmlađivanje | Bradavice | Hijaluron | Poliklinika Diva
Proteini | Keatin | Aminokiseline | Dodatak ishrani |  Power and Fit
Nova Srpska Dijaspora
Powered by: < Linkmedia >
RSS

Web Stats
ISSN 1452-3922 | © 2001-2012
Srpska Dijaspora