Teško mi pada rastanak sa društvom iz osnovne škole

15
Foto: Promo

Dragi Bravo, pišem ti po ko zna koji put i želim da mi pomogneš. Naime, imam 14 godina, dakle osmi sam razred osnovne škole i mnogo mi teško pada rastanak od svog društva, posebno rastanak od najbolje drugarice. Svi kažu da ćemo se posle osnovne družiti, ali ja znam da neće biti tako. Svakog dana plačem u školi i to mi kažu samo da bih prestala. Surova je istina da se posle osnovne nećemo družiti, jednostavno svako bira svoj put, a meni toliko teško pada rastanak. Osam godina nije malo, osecam kao da su članovi moje porodice i stvarno mi je teško, pokušavam to da sakrijem, ali ne uspeva, osećanja su jača od mene… Volela bih da mi kažete neki savet da se ne osećam ovako tužno.

BRAVO: Daljina i obaveze ne mogu da udalje ljude kojima je zaista stalo da nastave sa druženjem. Za održavanje prijateljstava odgovorne su dve osobe – one koje se druže. Dakle, od njih zavisi kakav će im odnos biti. Stoga, ti možeš dati svoj maksimum da do udaljavanja ne dođe, a da li će i oni dati svoj maksimum, to već od njih zavisi. Bar u današnje vreme postoje mnogi načini komunikacije koji su nam omogućeni posredstvom interneta. Tako da sada vi imate sve moguće načine da ostanete u kontaktu, a da li ćete ostati zavisi samo od vas. Upravo zbog toga nema razloga da budeš tužna. Možda će ti baš rastanak pomoći da uvidiš sa kojim ljudima se vredi družiti i kome je sve do tebe stalo. Pored toga, u novoj školi ćeš, veruj nam, steći još bolja prijateljstva. Često su ta srednjoškolska prijateljstva ona koja su dugovečnija.

Imaš li pitanje za rubriku Let’s Talk? Pošalji ga na našu e-mail adresu bravoportal@color.rs (u subject stavi “Let’s talk”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu BRAVO! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Thinkstock

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here