ТЕРАЈУ СРПСКЕ ДОМАЋИНЕ У ВУЧИЋЕВЕ ФАБРИЧКЕ КРУГОВЕ: Стаматовић оштро реаговао због нове одлуке Владе Србије!

9

Вучић – Стаматовић (Илустрација: Правда)

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић оштро је реаговао на нову, како каже, неуставну уредбу Владе Србије.

Доношење уредбе о проглашењу Златибора „Парком природе“ представља невиђени криминал и правно насиље јер се њом одузима право на располагање приватном имовином становника златиборских села који, као власници земље, нису ни позвани да учествују у јавној расправи како би изнели своје мишљење, што доказује да је уредба противуставна и противзаконита, рекао је Милан Стаматовић, председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) и председник Општине Чајетина поводом одлуке Владе Србије, која је донешена без гласања у Народној скупштини.

Влада Србије прогласила је Златибор заштићеним подручјем, односно „Парком природе“, у ком је потпуно забрањено или, из, како каже Стаматовић, врха ненародног режима у Београду, строго контролисано, обављање радова који могу оштетити популације, заједнице и станишта биљних и животињских врста.

Председник Општине Чајетина додао је да ће локална самоуправа увек стати на страну грађана и домаћих инвеститора и штитити њихове интересе, за разлику од актуелне власти која истиче странце, којима се новац пореских обавезника даје и шаком и капом, чиме се српски домаћини претварају у најамну радну снагу и бивају приморани да се запосле у „Вучићеве фабрике“.

Стаматовић истиче да Брнабићкин кабинет, „по налогу браће Вучић“, овом уредбом не штити, на пример, 2.213 хектара државног земљишта које користи ПК „Златибор“, а које је приватизацијом овог предузећа практично поклоњено приватним лицима односно тајкунима, блиским напредњачком режиму, или 200 хектара бањског дела Златибора којим тренутно бесправно располаже „Златибор турист“ и додаје да је уредба класично кршење закона о чему ће бити обавештен и Уставни суд.

Ипак, Стаматовић ће се, према сопственом признању, обратити Уставном суду „тек кад ненародна власт оконча свој мандат“, јер је, каже, бесмислено жалити се институцији коју контролише један човек и његова партија и од које ће се добити унапред познат одговор.

– То не значи да нећемо поднети кривичне пријаве против свих актера који су учествовали у доношењу овакве уредбе, истиче председник Општине Чајетина.

Он сматра да се одлуком о проглашењу Златибора „Парком природе“ поништава народна воља, јер су планска документа почевши од Просторног плана општине усвојена у складу са законом и Уставом Републике Србије, у чијој су изради учествовале и бројне републичке комисије  институције, што је сада, једним потезом, поништила група људи, предвођена премијером и председником државе.

Стаматовић додаје да се та група издигла изнад закона и свих институција у Србији, од локалних до републичких.

– А тек образложење премијерке Брнабић да се Златибор проглашава „Парком природе“ да не би били „нарушени природни процеси и еколошка целовитост подручја или да се не би значајно неповољно утицало на естетска и културно-историјска обележја подручја и животну средину“, представља класично смејање у лице и вређање здраве интелигенције становника слободне територије Златибора. Због чега? – упитао је Милан Стаматовић.

ИЗВОР: ПРАВДА

————

6.10.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

Категорије:АКТУЕЛНО, Видео, Влада, ДЕШАВА СЕ…, ДРУШТВО, Други пишу, ЕКОНОМИЈА, ЗДРАВЉЕ-ЕКОЛОГИЈА, Здравство, КУЛТУРА, Конференције и трибине, МУЛТИМЕДИЈА, Медији- генератори јавног мњења, Мишљење, Национално питање, Новости, ОБАВЕШТЕЊЕ, ПОЛИТИКА, Режимска тортура, Родољубље, СРБИЈА, MAIL – RSS FEED

Tagged as: , , , , , , ,

Preuzeto sa: https://facebookreporter.org/2017/10/06/teraju-srpske-domacine-u-vuciceve-fabricke-krugove-stamatovic-ostro-reagovao-zbog-nove-odluke-vlade-srbije/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here