СПОРТСКИ РИБОЛОВ НА БЛЕК ФОРЕСТ ФАРМИ

7

Протеклог викенда на Блек Форест фарми надомак Мелбурна одржано је још једно дружење у организацији Риболовачког удружења Викторије. Чак ни кишно мелбурнско време није успело да омете велико такмичарско расположење и такмичарски дух. Риболовци су врло озбиљно схватили предстојеће одмеравање знања и вештина у риболову. Многи риболовци су поранили како би заузели најбоље позиције на језеру. На велико задовољство такмичара, риба је добро радила па су после напетог очекивања судије, које су прецизно мериле улов и враћале назад у воду, прогласиле победнике такмичења:

Прво место: Сретен Спасојевић са уловљеним Лињаком од 2.5кг
Друго место: Саша Стојић са улољеним Лињаком од 2.2кг
Треће место: Нејтан са уловљеним Бандаром од 1.5 кг

Чланови фолклорне групе Морава су уручили награде победницима

У наставку дружења, почели су да се пуне паркинзи гостима. На ражњевима се се вртили јагањци и прасићи, у казану се крчкао гулаш. За музичко весеље био је задужен Драган Крнета коме се прикључио Ћира са својом фрулом и гитаром. Међу првим гостима стигла је фолклорна група „Морава“ из Сент Албанса коју води председница Нада Вуксан. Чланови су у народним ношњама обишли фарму и поздравили све госте.

Око логорске ватре ориле су се старе изворне српске песме

Око логорске ватре и поред ражњева ориле су се старе изворне српске песме. Мирис ражњева је мамио све присутне, који су са својим породицама и пријатељима проводили предиван дан у природи. Многи присутни су брали околно воће што их је подсећало на свој завичај и дане детињства.

Већина посетилаца је већ при растанку планирала поновне до ласке са својим друштвом и породицама. Наш камерман Милан је снимао сам догађај, па се надамо да ћемо имати и видео снимак као успомену на ово дивно дружење.

Бата Јовић са пријатељем

И након још једног дана проведеног у природи са пријатељима, сви су отишли весели и расположени са жељом да се поново сретнемо и у још већем броју.

The post СПОРТСКИ РИБОЛОВ НА БЛЕК ФОРЕСТ ФАРМИ appeared first on Српски Глас.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR