Sa slave ispratili konzula

17


U Spomen-domu „Dragoljub – Draža Mihailović“ u Vajnoni kod Hamiltona članovi Srpskog lovačkog i ribolovačkog društva iz ovog polumilionskog grada proslavili su Ilindan, svoju krsnu slavu. Kum slave bio je Dalibor Aćimović

Slavskom veselju prisustvovali su i konzul Srbije u Torontu Spasoje Milićević sa suprugom Ljiljanom, kao i član Parlamenta Kanade iz Hamiltona Bob Bratina, koji po majci ima srpske korene. Goste je prigodnom besedom pozdravio Mile Marijan, predsednik Srpskog društva lovaca i ribolovaca.

Najveći deo slavskog veselja protekao je u atmosferi ispraćaja pred povratak u otadžbinu Spasoja Milićevića, konzula Srbije u Generalnom konzulatu Srbije u Torontu. On se, nakon četvorogodišnjeg mandata u Kanadi, vraća u otadžbinu, a Kanada mu je i poslednja diplomatska služba jer uskoro ide u penziju. Konzul Spasoje Milićević bio je četiri godine počasni član Srpskog lovačkog i ribolovačkog društva iz Hamiltona.

– Ovom prilikom, u ime svih članova Društva, opraštam se od Spasoja Milićevića, koji ovih dana završava svoj radni vek u Generalnom konzulatu u Torontu i vraća se u otadžbinu – istakao je u svojoj besedi Ilija Vujanović.

.Original Article

POSTAVI ODGOVOR