Projekat „Svetska znanja za razvoj mladih” započinje svoju realizaciju

13

OSSI je uputio poziv aktuelnim studentima iz inostranstva, ali i onima koji su svoje studiranje već završili ne bi li svoju kreativnost, iskustvo i odgovornost podelili na projektu „Svetska znanja za razvoj mladih“ i time direktno učestvovali u širenju vidika i bogaćenju znanja kod srednjoškolaca.

Zadatak samog projekta koji realizuje OSSI, a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta jeste da se povežu srednjoškolci iz cele Srbije (60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih zajednica) kako bi im se pružila konkretna znanja, veštine i sposobnosti, ali istovremeno i omogućila razmena iskustava.

Takođe, jedan od ključnih ciljeva jeste obuka mladih za rad i osmišljavanje projekata i rešenja koji se tiču direktno njihove lokalne zajednice. Srednjoškolci će biti podeljeni u 15 timova, od kojih svaki ima svog mentora koji ih priprema, prenosi svoje iskustvo, pomaže i koordinira radom svog tima.

Mentori će nastojati da im na što bolji način pomognu kroz posebne veb seminare da predstave konkretan lokalni problem u određenoj oblasti primenjujući različita znanja. Takođe, oni će srednjoškolcima pružiti korisne savete za dalje obrazovanje i usavršavanje.

Kriterijumi za odabir mentora iz inostranstva su:

– Završeno visoko obrazovanje u inostranstvu;

– Stručnost i kompetencije iz jedne ili više od pet oblasti u kojima će se timovi takmičiti (turizam, rešavanje komunalnih problema, sportska kultura, kultura i umetnost, društvena odgovornost i aktivizam);

– Profesionalni uspesi iz jedne ili više od pet oblasti (turizam, rešavanje komunalnih problema, sportska kultura, kultura i umetnost, društvena odgovornost i aktivizam);

Biografije i motivaciona pisma za učešće u projektu se šalju na adresu info@ossi.rs

Konkurs za mentore je otvoren do 16. jula 2017.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/rts/sr/Dijaspora/story/1518/vesti/2800104/.html

POSTAVI ODGOVOR