Ne želim u dve srednje škole

15

Bravo imam problem sa roditeljima. Ne znam koju ću srednju da upišem ja bih najradije u gimnaziju, takođe ću krenuti i u srednju muzičku. Moja mama je čula da to može da se ukolipi, mislim na srednju i muzička školi, ali ja ne želim to da uradim jer ne znam da li će mi se svideti. Na znam kako da popričam sa mamom o tome jer ona misli da je to najbolje i tata se sa tim slaže. Please help me!

BRAVO: Ukoliko i ti sama nisi sigurna, možda bi bilo dobro da ipak pokuašaš i da vidiš da li će ti se svideti. To može biti veoma dobro, pogotovo kasnije, iako može biti itekako naporno. Predlažemo ti da možda pre upisa odradiš test profesionalne orijentacije. To imaš na sajtu: http://www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs/ Međutim, mi mislimo da bi bilo dobro da o tome popričaš i sa školskim psihologom i zamoliš ga da te uputi na osobu koja ti može pomoći u donošenju odluke. Premda to može biti i sam školski psiholog. Obe škole mogu biti zahtevne, ono što je bitno su tvoja interesovanja i tvoji planovi za budućnost. Nama se čini da obe škole, gimnazija svakako, zahtevaju dalje visoko školovanje, zbog čega je bitno da zaista predano učiš kako bi kasnije lakše upisala željenu visoku školu ili fakultlet.

Imaš li pitanje za rubriku Let’s Talk? Pošalji ga na našu e-mail adresu bravoportal@color.rs (u subject stavi “Let’s talk”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu BRAVO! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Thinkstock

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here