21.5 C
belgrade
уторак, септембар 26, 2017
foto D.MILOVANOVIC

Српске Народне Одбране у посети Српском фестивалу у Брукфилду

Црквена општина Свети Никола у Брукфилду, држава Илиноис, организовала је 16. септембра 2017. традиционални Српски Фестивал, на коме је окупљен велики број нашег верног народа из Чикага и околине. Фестивал је успео у сваком смислу.

Počasni konzul Marina Gavanski Zisić

Montreal je danas ekonomski i kulturni centar pokrajine Kvebek. Njegove prve zgrade izgrađene su duž obale u staroj luci, a ceo Montreal leži na...

Sigurna kreditna podrška u nepredviđenim okolnostima

22.September.2017 11:38 BEOGRAD - Komercijalna banka je upotpunila svoju kreditnu ponudu dinarskim gotovinskim i kreditima za refinasiranje sa mogućnošću osiguranja, čime klijentima obezbeđuje sigurnost i kontinuitet u otplati u slučaju gubitka posla i smrti usled nezgode. Rok otplate za ove kredite je od 37 do 120 meseci, a maksimalni iznos kredita je 2,5 miliona dinara, saopšteno je danas iz te banke.

NOVA BRAĆA JUGOVIĆA IZ AMERIKE

Braća VAJAGIĆ polažu u Geri zakletvu pred odlazak na Solunski front 1917. U Sabornoj crkvi u Beogradu održan parastos braći Vajagić, koji su pre sto godina otišli na Solunski front U borbama su pokazali veliku hrabrost, a najstariji među njima Risto je za svoj podvig zarobljavanja bugarskog vojnika odlikovan Karađorđevom zvezdom. Braća su preživela rat, a od nove države Kraljevine SHS dobili su zemlju u Vojvodini i Slavoniji – kaže potomak Predrag Vajagić Marko Lopušina Devetorica braće Vajagić su jedinstven slučaj u novijoj srpskoj istoriji, kao primer ličnog davanja u teškim vremenima kroz koje je prolazio srpski narod u XX veku. Zamenili su sigurnost koju su imali u SAD sa ratnim naporima i rizicima na prvoj liniji fronta, pri čemu za sebe nisu tražili apsolutno ništa. Njihov čin je bio motivisan jedino patriotskim osećanjima pripadnosti srpskom narodu i željom da lično pomognu državi Srbiji da se oslobodi neprijatelja. Porodica braće Vajagić na parastosu u Beogradu posle 100 ..

Ovo je najlepša Srpkinja u Francuskoj za koju svi Francuzi znaju

Rođena je u Prijedoru u Republici Srpskoj 1976.godine. Otac Milovan joj je umro dok je imala samo 5 godina. Jovanka Šopalović odrasta u Inzbruku (Austrija) gde su se njeni roditelji sreli i voleli. Poseduje i austrijsko državljanstvo. U Pariz je stigla daleke 1993.godine gde je pohađala školu za modne kreatore, gde je i osvojila prvu nagradu za kreaciju donjeg veša pod nazivom „od gaćica do spavaćice“. 1996.godine je potpisala prvi veliki ugovor sa svetski poznatom kozmetičarskom firmom Lancome. Tu će biti primećena i postaće zaštitno lice 1997.godine velike firme za donji veš – Aubade. Jovanka Šopalović je radila za Aubade pune tri godine. U to vreme zajedno sa Leticijom Kastom. 1998. i njeno prvo pojavljivanje na filmskom platnu sa filmom „Kineski portret“. Uslediće i uloge u „The Conspiracy Theory“- Richard Donner, zatim „Jet-Set“ – Fabien Onteniente iz 1999, „Confessions d’un Dragueur“ – Alain Soral iz 2000, „Entre Chiens et Loups“ – Alexandre Arcady iz 2001, i ostali… Onda ..

HOROSKOP

Block title

Dijaspora

Magazin