Grčka obeležila Dan bez tuča srpskih turista

11

CELA GRČKA, 16. jul 2017, (Njuz) – U Grčkoj je juče obeležen Dan bez tuča srpskih turista, jer nije zabeležen nijedan incident u kojem su učestvovali građani Srbije, saznaje Njuz.

Kako je saopšteno iz grčke vlade, ovaj dan će se ubuduće slaviti kao nacionalni praznik.

– Retko kada se u Grčkoj desi da neko iz Srbije ne napravi neki incident. Nakon tragedije koja se desila na Zakintosu, potom prebijanja vašeg sunarodnika na Lefkadi od strane takođe vaših sunarodnika, koji su ga tukli samo zato što je hteo da zaštiti devojku od njihovih provokacija, desilo se i to da juče nije zabeležen nijedan incident koji su izazvali srpski turisti – rekao je ministar unutrašnjih poslova Grčke Nikolas Toskas.

– Proveravali smo taj podatak više puta, zvali lokalne vlasti na Zakintosu, Lefkadi i ostalim turističkim centrima širom Grčke, ali zaista nije bilo nikakvih tuča. Već danas se ponovo dogodio incident na Krfu, kada su dva srpska mladića pretukla jednog stranca jer ih je zamolio da mu pokažu put do plaže, ali na engleskom jeziku, tako da smo rešili da jučerašnji dan proglasimo Danom bez tuča koje su izazvali Srbi, jer ko zna kada će se ovakva prilika ponovo ukazati – rekao je grčki ministar unutrašnih poslova, stojeći sve vreme u gardu dok je pričao sa našim novinarom.

Građani širom Grčke proslavili su ovaj novi nacionalni praznik noseći štitnike na glavama, rukama i nogama, a na naše pitanje da nam objasne simboliku koja stoji iza tih rekvizita, odgovorili su nam: “Ma kakva simbolika, nosimo ovo ako, ne daj bože, naletimo na nekog Srbina”.

Miroslav Vujović

Original Article

POSTAVI ODGOVOR