19.5 C
belgrade
недеља, септембар 24, 2017

HR: Sve više nezaposlenih, petomesečni pad zaustavljen!

Stopa registrovane nezaposlenosti u Hrvatskoj porasla je u avgustu 2017. godine na 10,9 posto, sa rekordno niskog nivoa od 10,8 procenata mesec dana ranije, pokazuju danas objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Krađa arheoloških dobara – od ašova do aukcijskih kuća

Original Article

Sneg i u BiH, temperatura malo iznad nule!

Na Bjelašnici i Romaniji, planinama u okolini Sarajeva, jutros je pao sneg.

Bivšem premijeru HR otkaz u kompaniji, bez milion EUR

Bivši hrvatski premijer Tihomir Orešković početkom sledećeg meseca odlazi iz Teve. Za sada se ne zna gde odlazi i planira li možda povratak u Hrvatsku.

Poziv za DIZAJNERE/KE na temu POSLOVNA SPOSOBNOST – NAŠE PRAVO!

LICEULICE I MDRI-S KROZ PROGRAM IZ DOBRIH RAZLOGApozivaju dizajnere/ke i kreativce/ke vešte u vizualizaciji podataka da se jave na otvoreni poziv za izradu plakata na temuPOSLOVNA SPOSOBNOST – NAŠE PRAVO! --Zašto ova tema?Poslovna sposobnost je mogućnost osobe da bude prepoznata u okviru pravnog sistema. Osoba postaje poslovno sposobna kada napuni osamnaest godina. Poslovna sposobnost je pravni koncept i predstavlja svojstvo osobe da svojom vlastitom aktivnošću, odnosno izražavanjem volje, stiče prava i obaveze. Osoba koja je poslovno sposobna može sklapati ugovore, dati pristanak na lečenje, donositi odluke o tome gde će živeti, raspolagati svojom imovinom, podnositi tužbe i žalbe, sklapati brak, donositi odluke o priznanju majčinstva ili očinstva, podizati decu, birati na parlamentarnim, predsedničkim, lokalnim izborima ili glasati na referendumu, podizati kredite, odnosno preduzimati sve pravne radnje koje odrasla osoba može preduzeti u svom svakodnevnom životu. Bez poslovne sposobn..

HOROSKOP

Block title

Dijaspora

Potreban cimer/cimerka

0

„Žikina šarenica“ u Beču

0

Cirih: Uče srpski uz igru

0

Magazin