21.7 C
belgrade
субота, мај 27, 2017

Promocija knjige ,,Atakama“ Nikole Nikolića

UTORAK 30.05. u galeriji POLET, Cetinjska 15 Pozivamo vas na promociju zbirke priča „Atakama“ crnogorskog autora Nikole Nikolića, 30. maja u 19h u galeriji Polet, Cetnjska 15. Moderator razgovora je Srđan Gagić, pesnik, urednik i kritičar iz Beograda. O knjizi govore Nikola Nikolić autor i Danilo Lučić, pesnik, urednik izdavačke kuće Kontrast i portala za književnost Glif. Nikola Nikolić je rođen u Podgorici. Završio je Fakultet političkih nauka, na kojem je i magistrirao. Piše romane, priče i eseje. Autor je dva romana: „Čvor“ (Studio Mouse, 2011) i „Meandar“ (Nova knjiga, 2014), kao i zbirke priča „Atakama“ (Nova knjiga, 2016). Kourednik je knjige „Ko je ko u dijaspori Crne Gore – nauka“. Priče objavljuje u crnogorskim i regionalnim časopisima. Piše književne prikaze za portal Glif, a autor je i bloga na portalu Vijesti. Priče su mu prevođene na albanski jezik. Umjetnički je direktor 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja. „U ovoj zbirci, priče su povezane pažljivo i..

Sceniranje #12

U 12. emisiji “Sceniranje” na www.radioaparat.com, koju uređuje i vodi redakcija NKSS, u petak, 26. maja od 14 do 16 sati razgovaramo o odnosu države prema nezavisnim kulturnim inicijativama, poredeći stanje u Srbiji i Hrvatskoj. U prvom delu emisije analiziramo “slučaj” Centra za kulturnu dekontaminaciju nakon objavljivanja rezultata ovogodišnjih konkursa za savremeno stvaralaštvo. CZKD za Sekretarijat za kulturu Beograda izgleda da ne postoji, a i podrška Ministarstva kulture svela se na eksces. O značaju, načinima opstanka više od 20 godina, programima i vrednostima koje se prećutkuju, u emisiji govore Borka Pavićević i Aleksandra Sekulić. U drugom delu emisije razgovaramo sa Miljenkom Mikom Buljević iz Bookse http://www.booksa.hr i Antonijom Letinić iz Kulturpunkta www.kulturpunkt.hr i Kooperative www.platforma-kooperativa.org iz Zagreba o programu “Svet oko nas – kritički pogledi u regiji”, koji se večeras i sutra dešava u Magacinu u Kraljevića Marka u saradnji sa SEEcult-om, kao ..

Proslava 60. rođendana Kulturnog centra Beograda

Pozivamo vas da nam se u četvrtak, 25. maja pridružite u Kulturnom centru Beograda i uveličate našu jubilarnu rođendansku proslavu! Ove godine obeležavamo 60 godina od kada je Kulturni centar otvorio svoja vrata za brojne izložbe, razgovore, predavanja, koncerte i od kada je postepeno izrastao u mesto u kom se definiše i komentariše savremena gradska, evropska i svetska kultura. Od muzičkih i filmskih festivala, promocija knjiga i originalnog dizajna, pa do organizovanja Oktobarskog salona, Likovna galerija, Dvorana kulturnog centra, Beogradski izlog i Artget su bili, i nadamo se, ostaće, prostori gde se kultura stvara, predstavlja, menja i pulsira u ritmu Beograda tokom celog dana, 365 dana godišnje. PROGRAM: ✅ 18h Nastup Fish in oil kod fontane na Trgu Republike i performans teatra MIMART „BELINE KCBeo – Grad“ ✅ 19h Teatar Mimart u ulozi vodiča - obilazak prostora Kulturnog centra Beograda i Dvorane kulturnog centra. ✅ 19:30h Pozdravni govor i projekcije filmova i TV emisije o Kul..

Predlog za jednu od najogavnijih izjava u ovom mesecu

Bojan Marjanovic (Facebook) Evo ga predlog za jednu od najogavnijih izjava u ovom mesecu, a možda i šire - u novom broju NIN-a, Olja Bećković je uradila intervju sa Vladetom Jankovićem (profesorom na Filološkom fakultetu, dugogodišnjim potpredsednikom Koštuničinog DSSa, nekadašnjim ambasadorom u Velikoj Britaniji i Vatikanu i neopevanim desničarsko-elitističkim kretenom), a on kritikuje Vučića i vučićevce sledećim rečima ""Može ovaj biti sto puta iz Novog Beograda, ali i on i njegovo okruženje su u duši od onih što pri ulasku u stan ostavljaju cipele u hodniku". Evo, care moj govnarski, ja ne da cipele skidam u hodniku stana, nego, bogami, već na tramvajskoj stanici kad izađem polako olabavim pertle, a dok stignem do zgrade već su turbo spremne da ih izujem. Govedo jedno koje proturaš svoja elitistička (i diskretno antimuslimanska) sranja, sa takvim oponentnima na opozicioni diskurs u javnom prostoru ovaj ludak glat i može i treba da ostane još sto hiljada godina na vlasti. Stvarno, ka..

Crnogorci u Briselu na dve strane

U Briselu će pored samita biti održan i kontrasamit NATO. Premijer Duško Marković će biti na sastanku zemalja članica Alijanse, dok će na skupu protivnika NATO biti Marko Milačić iz pokreta „Otpor beznađu”

HOROSKOP

Block title

Dijaspora

Magazin

Water-resistant in order to 100 yards, the actual tag heuer replica sale center situation is made of a good prevent associated with 904L metal. All of us hublot replica uk begin to see the fluted, unadorned situation back again right here, searching because staid as well as awesome because actually. There is some thing in regards to a rolex replica sale back again that isn't attempting to make an impression on a person which rolex replica sale you like as well as run after this much more. Exactly what We, and many more, adore regarding Rolex is simply exactly how well-made their own anklet bracelets tend to be. The actual 904L metal rolex replica strong connected Oyster band appears as well as seems just like actually about the arm. The actual replica watches sale middle hyperlinks, satin-finished external hyperlinks using the refined sides tend to be fairly near to excellence.